Teen Clothing Trends

 

Passar in

Som tonårskämpar för att hitta sin egen identitet blir hans val av kläder och det budskap han tror att hans kläder skickar väldigt viktigt för honom. Trots att det kan tyckas att föräldrarna ser ut som om tonåren och hans vänner ser lika ut, har tonåren troligen gått mycket för att vara annorlunda medan han fortfarande passar in med sina vänner. Dessa skillnader är ibland bara synliga för tonåringar själva. Om inte kläderna är invändiga är det bäst för föräldrarna att tolerera tonåringens klädval och spara argumenten för något mer signifikant.

Identitet

Under hela tiden har tonåringar letat efter rollemodeller. Som trender har utvecklats har modellerna som ses av tonåringar och alla andra visat figurer av utomordentligt tunna och vackra människor. Effekten av detta har varit en ökning av anorexi och låg självkänsla som tonåringar försöker se ut som de modeller de ser i media. Först nyligen har det varit ett drag mot mer realistiska modeller som ser mer ut som riktiga tonåringar. Val och identitet Medierna har använt reklam för att övertyga konsumenterna om att de varor de köper representerar vem de är och livsstilen val de gör. Tonåringar idag har sina egna butiker, tidskrifter, kataloger och online möjligheter att bestämma den senaste trenden i kläder. På grund av internet förändras tonårstrenderna, som hos vuxna, allt snabbare.

Grunderna

Tonårsklänningstrender påverkas ofta av musiken som de lyssnar på, allt från rock 'n' rollen look på 1950-talet till hip-hop, överdimensionerad look. Ändå är jeans, T-shirts, sweatshirts och sneakers de viktigaste komponenterna i en tonårds garderob. De utsmyckningar som tonåringar lägger till i dessa saker hjälper till att bestämma en trend. 1960-talet presenterade klädartiklar som var utsmyckade med fredsymboler, och trenden kom tillbaka Dessa trender cyklar genom dubbar, broderier, tatueringar, säkerhetsnålar, rhinestones, skalle, skateboards och andra symboler - oavsett den senaste galen som fångar på.

Shopping Teen Trends

Till skillnad från tidigare generationer har tonåringar idag kataloger, webbplatser och klädaffärer som är helt dedikerade till dem, bland annat sådana som Urban Outfitters, Old Navy, Abercrombie u0026 amp; Fitch, PacSun och dELiAs, och tidskrifter som Teen Vogue, Seventeen, Cosmo Girl och Teen Ink. Genom att pröva dessa tonårsprodukter bestämmer tonåringarna om de bär på sina jeans lösa och tygna eller snäva och smala, samt vilka kläder som ska para med jeans. Teens kommer ofta att skapa egna trender genom att ändra vad de ser på andra. Det är en tid för kreativitet och att hitta en egen personlig stil. Precis som tonåringar själva förändras ungdomsklänningstrender snabbt. Vad som var igår är ute idag. Trenderna varierar också inom vissa grupper eller geografiska områden. Kalifornien tonåringar luta sig mot en shorts och flip-flop casual stil; East Coast teens vill skicka ett mer sofistikerat meddelande.