Hur gör tatueringar?

 

Tattoo Design och Transfer

Om du har en idé för en tatuering som du vill få, kan du ta med en svartvit skiss till en tatueringskonstnär. Konstnären kommer att arbeta med dig för att se till att bilden är exakt vad du vill ha på din kropp. Om du gillar designen kommer tatueringskunstnern att överföra den på din hud. Tatueringar överförs från papper till hud med antingen termo eller hektografiskt tatueringspapper för att överföra designen. En termoöverföring kräver en speciell värmeväxlare, medan hektografpapper kan dras direkt med penna eller markörfärg, beroende på hur detaljerat tatueringskonstnären kommer att få med designen. Huden där tatueringen kommer att vara är fuktad och överföringspappret pressas på huden.

Elektriska tatueringskanonar

Tatueringar skapas när bläck injiceras i hudens hud, vilket ger ett permanent märke. Processen att göra dessa märken kallas stippling. Liksom vissa former av målning innebär tatueringar mycket små rörelser av repeterande prickar. En elektrisk tatueringskanal vibrerar försiktigt en grupp nålar upp och ner för att göra professionella tatueringar. Bläcket sätts in i maskinen för enkel användning, och tatueringskonstnären behöver bara starta och stoppa för att torka området som ska tatueras. De flesta moderna tatueringsmaskiner arbetar med två elektromagnetiska spolar, även om den första maskinen skapades med en enda spole 1891.

Traditionella tatueringsmetoder

Innan elektriska tatueringspistoler användes tappades tatueringar på huden för hand. Denna metod utövas fortfarande i vissa kulturer, inklusive den japanska kulturen, där handpoked tatueringar kallas 'tebori'. Tribal och traditionella tatueringar är mycket mer grovt utseende och svårare att kontrollera. Tribal tatueringar skapas med en bläckdämpad nål fäst på en pinne eller en bit bambu.