Hur man behandlar akne med vitamin B5

 

1.

Läs mer om Vitamin B5. Ägg, jäst, helvete, broccoli och rött kött är alla bra exempel på mat som innehåller B5-vitamin.

2.

p>

Förstå hur vitamin B5 minskar akne. Acne uppstår eftersom porerna i ansiktet blir igensatta med olja. Pantotensyra ökar din kropps förmåga att bryta ner oljan. När du ökar mängden B5-vitamin som du använder, kan du bryta ner och metabolisera mer och mer olja tills det inte finns tillräckligt för att täppa till porer och orsaka akne.

3.

Välj den behandlingsmetod du föredrar. Det finns B5-produkter som kommer i både piller och flytande form. Det finns också pulver som du blandar med vatten eller juice.

4. Börja med en liten daglig dos av vitamin B5 och sakta öka den över tiden. När din akne minskar, minska dosen tills du hittar rätt mängd för att hålla din hud klar. Kom ihåg att vitamin B5 är ett vattenlösligt vitamin. Det betyder att allt överskott av vitaminet som inte används spolas ur kroppen med urin.

5.

Var beredd på några biverkningar. Den vanligaste sidan Effekterna är gas och diarré.

Prata med din hudläkare för att avgöra om en vitamin B5-behandling är rätt behandling för dig. Du bör alltid rådgöra med en läkare innan börjar någon form av behandling.

Många använder olika vitamintillskott för att behandla vanliga skönhetsproblem, inklusive ohälsosamt hår, hud och naglar. Vitaminer från B-gruppen används ofta för att behandla akne, speciellt vitamin B5. Använd informationen nedan för att lära dig hur man behandlar akne med vitamin B5.