Hur man behandlar fet hud med glykolsyraprodukter

 

1.

Hitta en daglig rengöring, som innehåller både glykolsyra och salicylsyra. Tillsammans suger dessa alfa-hydroxisyror upp det mesta av din ansiktshudolja. För daglig användning leta efter en produkt som innehåller en koncentration av 8 till 10 procent glykolsyra. Högre koncentrationer skador din hud om den används dagligen.

2.

Följ din dagliga rengöring med en porminimeringslösning, ett talgkontrollserum eller en liknande produkt som innehåller samma 8 till 10 procentuell koncentration av glykolsyra. Dessa typer av produkter, inklusive oljevänliga lotioner och moisturizers, håller huden hydratiserad.

3.

Byt din rengöringsmedel eller hydratiserande produkt om du upplever för mycket irritation, rodnad, torkning eller exfoliering. Vissa människors hud är för känslig mot glykolsyra och behöver en lägre koncentration, till exempel 3 till 4 procent eller en mildare bas.

4.

Pröva en vecka med glykolsyra skalar i upp till 6 veckor. Dessa skalar, som låter dig välja din glykolsyra koncentration upp till 50 procent, fungerar effektivt för att rensa fet hud och akne samt släta ut fina linjer och rynkor.

Tips och varningar

  • Följ alltid din applikation av någon glykolsyraprodukt med solskyddsmedel, eftersom det orsakar känslighet för solbränna. Välj en oljevänd solskyddsmedel.
  • Efter en glykolsyra skal kan din hud se ut rödaktig och solbränna. Vanligtvis varar det bara några dagar.
  • Använd inte glykolsyra i kombination med produkter som innehåller bensoylperoxid eller A-vitamin, förutom en mild ansiktsrengöring. Kombinerat ökar dessa produkter dina chanser för hudirritation. Försök använda dem på olika tider av dagen.
  • Ett av ett antal naturligt förekommande alfa-hydroxisyror, glykolsyra kommer från sockerrör och dess användning gynnar din hud på många sätt, inklusive oljekontroll. Glykolsyra avlägsnar ytoljor och penetrerar bortom ytan för att städa ut blockerade porer. Det finns ett antal sätt att använda glykolsyra för att kontrollera fet hud genom att följa dessa steg.