Hur man gör denim kjolar ur jeans

 

1.

Klipp av jeansna i önskad längd och vrid dem inuti. Kom ihåg att om du inte vill att materialets ände ska släckas, krävs en hylsa, så ta hänsyn till det när du gör klippet och lämnar 1 1/2 tums extra längd för hälet.

2.

Skruva av insidan av benen (upp till blixtlåset i framsidan och på baket i ryggen) med sömsmutteren.

3.

Börja på toppen (vad brukade vara grenområdet, strax under dragkedjan), sätt ihop frontpanelerna och lämna 3/4 tum för en söm. Om det övre området verkar skrymmande, ta det här lilla flikområdet och vik det över för att sys platt mot framsidan av kjolen.

4.

Använda en kraftig nål tjockt tyg), sy fliken platt mot kjolen; sedan sy sömmen ner till hemområdet, lämnar ca 1 1/2 tum för höljet. Du kan använda antingen den tunga tanktråden eller vilken färggänga som matchar eller kontrasterar med denimmaterialet - ditt val.

5.

Vänd kjolen runt och upprepa ovanstående processer , pinne och sy sömmen ner strax ovanför hemområdet.

6.

Efter att fram och bak har sys, men innan du klämmer på den, försök på kjolen för att se om det är för hårt. Om kjolen behöver lite vinkelrum, skära en 2 eller 3-tums slits upp på ryggen eller på vardera sidan av kjolen. Vik det snittiga materialet i slitsen inuti och sy det ner till höljet. Stitch över kanten av slitsen för att hålla det från att glida.

7.

Med kjolen vänt inuti, vik upp kanten (ca 1 tum) och säkra hela vägen runt med raka stift. Sy sömmen, direkt under stiften; Ta bort stiften när kanten är klar.

Tips och varningar

  • Personifiera din nya denimkjol med pinnar, broderade mönster, strass eller andra hantverksdekor. Om du föredrar att häcket gradvis ska sönder, släpp sedan bort hälet. var noga med att det har klippts jämnt hela vägen.
  • När du syr fram- och baksömmarna, se till att kjolen fortfarande är inåtvänd och se till att du inte syr fram och bak tillsammans - håll dem separata. Var säker och använd den tunga tygnålen på din symaskin. Om du symar för hand med en tung nål, använd en timble för att hålla dig inte på att tippa tummen eller fingret. Använd tungtråd speciellt gjord för denim), annars har stygnen inte behållit under slitage. Tänk på att ta ut raka stift efter sömnad.
  • Denim kjolar är en modeklammer som verkar överträffa modefads. I stället för att handla för just den rätta denimkjolen, spara lite pengar och ha det roligt genom att skapa ditt eget. Ta ett par bra passande jeans som du har menat att gå i pension på grund av skummade bottnar eller hål i knäområdet och ge dem ett andra liv som en söt denimkjol som kan klä upp eller klä sig ner.