Hur man gör en denim handväska från jeans

 

Nytt liv till ett gammalt par jeans

1.

Skär ett gammalt par jeans strax under kanten. Vänd byxorna inuti och sy i benen stängd för att bilda en påse. En symaskin med en tung eller denim nål skulle vara ditt enklaste sätt. Du kan också göra detta för hand med en nål och tråd. Använd en kraftig standard skarp eller en quiltnål. Denim är ett tungt tyg och behöver en stark nål för att gå igenom den.

2.

Skär materialet från en av de övre benen för att göra ditt rem. Du kan lämna dina kanter raka och de kommer att smyga över tiden eller du kan hylla dem. Längden på ditt band är upp till dig men gör bredden ungefär en tum när du är klar. Kom ihåg att lägga till extra längd för att fästa den i väskan. Hemming bandet är enkelt. Vänd ditt band inuti och sy de sneda sidorna ihop. Vrid remmen till höger ut igen.

3.

Fäst ditt band på insidan av din väska. Detta kräver att du syr den för hand. Du kommer att fästa dina band på insidan av din väska. Hitta bälteslyckorna på varje sida. Du kommer att fästa ditt band i detta område. Börja med ena änden och linjera upp den där du vill ha den. Den exakta sömmen du använder är inte riktigt viktig, men se till att din rem är säker. Fäst den andra änden på samma sätt.

4.

Dekorera din väska med vad du vill. Byt ut bälten beroende på ditt humör eller klädsel.

Tips och varningar

  • Gör några fina plåster om du har hål som saker kommer att falla ut ur. Fäst kardborre på insidan om du vill att din handväska ska stängas.
  • Vi har alla ett par. De älskade gamla jeans som inte passar eller har fler hål än tyg. De sitter i lådan eftersom vi inte kan bära att dela med dem. Nå, det behöver du inte. Vänd ditt älskade par jeans till en handväska som du kommer att använda varje dag.
    PDF:c160