Hur man rengör en make up borste

 

1.

Vrid håret i den smutsiga borsten i en droppe borstschampo på din handflata. Du kan ersätta baby shampoo eller en mild ansiktsrengörare om du har endera till hands, eftersom båda är mjuka men ändå effektivt kan ta bort smink från dina penslar.

2.

Kör varmt vatten över håren på din pensel. Var försiktig med att vattnet inte tränger in i penselns hylsa, vilket är metallstycket som klämmer fast på håren. Om vatten sipprar in i höljet, kan det lim som binder håret på borsten tillsammans lossa hållaren. Kranen är avstängd endast när vattnet som går i diskbänken är klart.

3.

Använd en pappershandduk för att absorbera överflödigt vatten från borsthåren innan du lägger det ner för att torka på en bänk eller bord. Placera håren över kanten på bordplattan eller disken för att påskynda torkningsprocessen. Undvik att placera borsten i en hållare eller behållare när du väntar på att den ska torka, eftersom det medger att vattnet droppar ner höljet.

4.

Köp en sminkbensrengöringsmedel för att hålla borsten ren mellan noggrannare rengöring enligt ovan. Spruta borsthåren med rengöringsmedel och använd en pappershandduk för att torka av bruten produktrester. Borstsprayrengörare tar bort alla spår av färg från borsten så att det inte finns någon överföring f Rom en produkt till nästa.

Tips och varningar

  • Försök inte att absorbera vattnet från borsthåren genom att lägga dina penslar på en handduk medan de väntar på att de ska torka. Detta kan orsaka mögel på håret på din pensel.
  • Att hålla dina makeupborstar rena är viktigt, inte bara för den uppenbara hygieniska orsaken till att bakterier stoppas i spåren, men också för att förbättra kvaliteten på din sminkapplikation. När allt kommer omkring, borstar borstarna upp absorberar oljor från ditt ansikte varje gång du använder smink. Dessa oljor kommer att späda pigmenteringen av de produkter du använder om dina penslar är smutsiga. Börja göra vana med att städa dina makeupborstar om det inte är en ny natur för dig just nu - om du strävar efter att bli en professionell makeup artist, är det nu så bra som att börja sanera dina verktyg till nytta av dina kunder