Hur man skyddar huden från vind

 

1.

Stanna in under hård vind om möjligt. Om du måste vara ute, försök att stanna under skydd. Till exempel, använd ett busshållplatsskydd istället för att stå direkt i vinden.

2.

Täck utsatt hud med kläder när du går in i ett blåsigt område. På stranden, bära ett ljust baddräktshölje och solhatt för att bekämpa extra vind. På vintern bär du en hatt, halsduk och handskar för att skydda områden som ofta är svåra att täcka men mer mottagliga för vindbränna.

3. Använd en fuktkräm varje dag, både för din kropp och ansikte. Ett företag med namnet Farmona hävdar att de har gjort krämer specifikt för kyla och vind, men någon fuktkräm kan hjälpa till att hålla din hud fuktig och stark dagligen. Applicera även fuktkräm efter att ha blivit utsatt för vind för lugnande lättnad.

4.

Använd solskyddsmedel när du går ut för att minimera hudproblem. Solskyddsmedel med en SPF 15 eller högre skyddar inte bara solskador utan även vindskador genom att fungera som skydd mot irriterande.

Håll dig borta från andra hudirritanter som t.ex. rök och extrem värme eller kyla, vilket gör vindskador känner sämre. Dessa element tenderar också att läcka ut fukt från huden, vilket gör det mer mottagligt för rynkor och brännskador.

6. Applicera petroleumgel på huden för att skydda den mot hård vind. Detta låser fukten inuti och fungerar som en barriär mot torkning och brinnande vindgustar. Du kan också använda petroleumjelly för att lugna din hud efter att du redan har fått vindbränna.

7.

Drick mycket vatten för att hålla din hud hydratiserad. Ju friskare kroppen är till att börja med, ju bättre det kan kämpa för irriterande.

Vind kan skada din hud året runt, oavsett om det blandas med saltvatten eller snöflingor eller under en annars normal solig dag. Vinden kan lämna din hud torr, chapped och till och med bränna, så att lära sig att skydda din hud från vinden är viktig för att hålla den frisk och strålande.