Hur man tar bort hårspray från en krusande järn

 

1.

Stäng av locket och dra ur kontakten. Lägg det ner på en värmebeständig matta istället för direkt på bordet eller bänkskivan, som kan bli sångad vid kontakt med ett varmt curlingjärn. Låt cirka fem minuter passera innan du fortsätter.

2.

Torka fatet på ditt ljummet krulljärn med en fuktig pappershandduk. Alla hårsprayar som bara har nyligen följts till det kommer att komma undan med liten ansträngning. Vänta senare än detta för att städa ditt krusjärn kommer att kräva en annan metod för att avlägsna hårspray, eftersom det kommer att ha härdat.

3.

Spraya ditt helt nedkylda krusjärn med en professionell termisk frisyrverktygsrengöring för att på ett säkert och effektivt sätt avlägsna stylingsproduktrester som har blivit klibbiga.

4.

Torka bort den brutna och mjukade resten med en pappershandduk. Rengör inte bara krullen, men också andra delar av ditt termiska stylingverktyg som verkar ha smuts på den, som handtaget. Rengör de återstående spåren av hårspray med en fuktig pappershandduk.

Tips och varningar

  • Du kan använda nagellackfjernare, ammoniak, sprut ugnsrengöring eller gnidningsalkohol om du råkar rinna ur spolrengöringsmedel. Fuktar en bomullsboll med lösningen efter eget val och gnuggar den längs de områden där hårspray har byggt upp. Ta bort rester av lösningsmedlet efteråt genom att torka locket med en fuktig pappershandduk. Detta förhindrar att håret blir belagd med lösningsmedlet nästa gång du använder ditt krusjärn.
  • Om du använder ditt krusningsjärn regelbundet men inte rengör det nästan lika ofta, kan du förkorta ditt termiska frisyrverktygs livslängd. De stylingprodukter som du använder med krusjärn, som hårspray, kompromissar alltså kvaliteten på ditt verktyg om du inte tar bort resten. Ditt hår är också i riskzonen om du lämnar hård hårspray för att dra ihop, snagging din låser varje gång de sitter runt krullningsstången. Undvik att orsaka mer trauma på håret genom att bättre ta hand om ditt krusjärn från och med nu.