Hur mycket kostar hårtransplantationsoperationer?

 

Typer

Den typ av hårtransplantation som utförs är ett hårtransplantat. Håren avlägsnas från en del av huvudet som växer friskt hår och ympas på en del av huvudet där det friska håret inte växer.

Tre typer av ympning görs vanligtvis. Ett enda hår follikulär enhet transplanterar en enda follikel till en ny plats, follikelaggregattransplantat är vanligen två hår som transplantas och modifierade follikelaggregattransplantat är tre till fyra hår som används främst för att tillsätta densitet till en hårlinje eller ympning.

Överväganden

Kostnaderna för hårtransplantation kan vara ganska höga, beroende på hur mycket hårtransplanterat, antalet besök och doktorn. De flesta transplantationerna ligger i intervallet 3 till 10 dollar per graft. En dermatologisk kirurg kan berätta du hur många grafter skulle behövas för ett enskilt huvud, men förfarandet kostar vanligen mellan $4000 och $20.000. Enligt hairtransplantcosts.com kan ett anpassat hårstycke kosta mellan $500 för ett syntetiskt hårstycke och $4000 för en gjord med människahår.

Fördelar

Den uppenbara fördelen att ha håret ympat i skalliga ställen är att det är naturligt hår som inte behöver konstant underhåll. Håret, efter att ha återintroducerats till hårbotten, är hälsosamt och växer. På grund av detta finns det inga begränsningar på aktiviteter som kan göras, och ingen hårskada som redan är hälsosamma och växer någon annanstans på huvudet.

Myspecifikationer

Även om det transplanterade håret växer kan det och ofta tunna lite efter proceduren. Operationen är ett polikliniskt förfarande som inte kräver misslyckat arbete eller andra normala aktiviteter i mer än 24-36 timmar, och normal hårbehandling kan vanligtvis återupptas om en till två veckor. Det är dock ett kirurgiskt förfarande som utförs med lokalbedövning och kan medföra vissa risker.

Varning

Kostnaden kan vara ett problem när man överväger hårtransplantation, men det är absolut nödvändigt att undersöka läkaren som används eftersom det är en kirurgisk behandling procedur. Det finns sätt att transplantationer kan gå fel, särskilt med de typer av procedurer som innebär snitt i hårbotten. Infektioner, ärrbildning och reaktioner på bedövningsmedel kan förekomma. Se till att läkaren är licensierad och styrelsen certifierad av American Board of Hair Restoration Surgery innan han deltar i förfarandet. Hårtransplantationsoperationer är dyra, men resultaten annonseras som halvvariga till permanenta. Bristen på underhåll, som vanligtvis finns i anpassade hårstycken, gör det till ett livfullt och naturligt alternativ till ett anpassat hårstycke för många.