Hur nagellack görs

 

Nagellackskomposition

Nitrocellulosaföreningar är den viktigaste ingrediensen i kompositionen av nagellack som massproduceras för konsumentmarknaden. Dessa nitrocellulosaföreningar löses i antingen butylacetat eller etylacetatvätskor.

När nitrocellulosa löses i lösningen sätts tillsatser inklusive, men inte begränsat till, filmbildande föreningar, hartser, färgämnen och adhesivhartser. Polymererna cementerar till nagelbädden för att hålla polska på spiken. Poleringen torkar, och när det torkar, härdar polymererna, varför nagellack inte glider av nageln.

Strikt reglering av nagellacktillverkare har lett till minskade toxiner och potentiellt giftiga föreningar i polska. Tidiga nagellackblandningar tenderade att innehålla formaldehyd, men en majoritet av kosmetiska företag har avbrutit användningen av kemikalien.

Nagellackblandningar

Den exakta kombinationen av komponenter som används i nagellack är en skyddad hemlighet av varje kosmetisk tillverkning i branschen. Föreningarna kan läsas på vilken som helst etikett, men procentandelen av blandningen frigörs inte.

Det har varit en rörelse de senaste åren mot en vattenbaserad nagellackblandning gjord av sampolymerer.

Det vattenbaserade polska är mer miljövänligt, men medicinskt är försiktighet uppmanad eftersom vattnet absorberas genom nageln.

Nagellacksförpackningskomposition

Medan nagellack är tillverkad av en kombination av nitrocellulosaföreningar, acetatlösningsmedel, hartser, limpolymerer och färgämnen, nagellackfjernare är gjord av ett lösningsmedel, vanligen organiska och alkoholföreningar, vanligtvis aceton eller etylacetat, som brukade bryta ner komponenterna i nagellack.
PDF:c162