Om Gråt hår

 

Död av en melanocyt

Den självklara processen är ganska enkel att förstå. Färgen på varje enskild hårfollikel bestäms av en speciell stamcell kallad melanocyt. Dessa samma melanocyter reglerar också hur mycket pigment, eller melanin, produceras. När en melanocyt dör, upphör pigmentproduktionen och hårsträngen blir transparent eller grå. Men olika orsaker till grå hår har kastats ut på bordet - sjukdom, stress, rökning och till och med extrem rädsla eller trauma. Vad orsakar verkligen grå hår?

Genes u0026 amp; Gråt hår

Hur länge dina melanocyter lever bestäms i stor utsträckning av ärftlighet. Förmodan är att varje melanocyt är 'förinställd' för att fungera under ett visst antal år, varefter det upphör att fungera. De som vänder sig för tidigt grå kan vara säkra: de vann inte tidigare än sina livfulla kamrater, säger doktor Leo Clooney från Yale University School of Medicine. En artikel i New York Times rapporterade resultatet av en studie av 20 000 män och kvinnor indikerade att det inte fanns några kopplingar mellan grå hår och fysisk åldrande av kroppen. 'Jag tycker att studien visar att grå hår har något med din genetik och mycket lite att göra med för tidig åldrande', sa Clooney.

Stressen Test

Vissa genetiska förhållanden, särskilt vitiligo, orsakar uppenbara patchar av origgerat hår och hud. Andra medicinska tillstånd som antas vara snabba vid gräsprocessen är anemi och sköldkörtelstörningar. Men stress nämns ofta som en faktor som orsakar hår för att bli grå. En studie 2009 gjordes för att avgöra om oreparabel skada på DNA som orsakas av vissa miljö- och fysiska stressorer kan utlösa grått hår. Tokyo Medical and Dental University använde möss, inte människor, som deras subj ekter. Mössen utsattes för upprepade röntgenstrålar i hela kroppen och kemiska injektioner. Resultatet? Deras päls växte sig outpigmented som ett resultat av DNA-väder. Enligt studieens huvudförfattare, Emi Nishimura, tyder resultaten på studien på att genetisk instabilitet är en viktig faktor i åldrandet - vilket givetvis inkluderar grå hår.

Gråa hårmyter

Orsakerna av gråhår har rötter i urbana och historiska legenden. Barns spökhistorier är fulla av huvudpersoner vars hår blir vit efter en särskilt skrämmande händelse. Legenden har också det att historiska figurer som Marie Antoinette och Sir Thomas More s hår blev vita natten innan de mötte verkställighet. Sannolikheten för dessa tal är i bästa fall tveksamt. Det finns ett medicinskt tillstånd som kallas alopecia areata som orsakar pigmenterat hår att kasta inom en period av några dagar, vilket ger grått hår intakt. Det kan vara en anledning till att en handfull människor tycks gråta nästan 'över natten'.

Cure for Gray Hair

Tyvärr för de som letar efter ett sätt att återuppliva döda melanocyter, det finns ingen medicinsk botemedel som kan vända om gräsprocessen. Olika icke-medicinska konsumtionskompletter, såsom de som innehåller det kinesiska öret Fo-Ti, samt kosttillskott som är höga i vissa B-vitaminer, medför att grå hår växer tillbaka till sin normala nyans. Men eftersom det inte finns några vetenskapliga studier för att stödja dessa påståenden, kan de också anses vara tveksamma i bästa fall. Det enda sättet att 'bota' grått hår är att tillgripa kamouflage. För en säker botemedel mot grått hår, nå enbart för en låda med hårfärg. Oavsett din ålder, är det väldigt lite du kan göra om grått hår när de första sølvfärgade trådarna börjar spira från dina tempel. Gråt hår ses oftast som en oundviklig del av att bli gammal - eller åtminstone äldre. ankar Anderson Cooper så vittigt sagt, 'Grey är naturens sätt att viska' Du 'dö.' 'Men medan det är sant att de flesta gråar med ålder dör vissa människor med fulla, mörka hårhår medan andra, som Cooper, märker de första tecknen på graying i början av tjugoårsåldern. Vad handlar det om grått hår som framkallar rädsla, obehag och desperat lust att vända om?