Urban Kläder för kvinnor

 

Betydelse

Städer är vanligtvis där kvinnor sportar de främsta mode som gör stadslivet synonymt med det vanliga. Trender, experimentella mönster och till och med knäppa mode förekommer ofta på stadsgatorna. Designers kan också titta på gatorna för modein inspiration, antingen pegging någonting på sig och gör det till en stor hit eller inspiration från själva stadsbilden. Massor av metall, plast, upptagna mönster, reklamskyltar och jämn skylineporträtt på skjortor, kjolar och kostymer har varit exempel på detta tidigare.

Funktion

Stadskläder bör göra mer än att bara se prickiga; den måste stå emot stadsmiljön. Det betyder att kläder som kommer att förbli fräscha och oskränkta genom plötsliga nedgångar, packade tunnelbaneståg och bussar och smok i städerna är alltid ett plus. Förutom de plötsliga nedgångarna blöts några stadsmiljöer med outhärdlig värme och fuktighet på sommaren, såväl som fritt, snuskigt väder på vintern, och kläder ska kunna klara dessa förhållanden.

Typer

Olika Typer av stadskläder för kvinnor inkluderar ytterkläder, kläder och helgdräkt. Urban outerwear fungerar bäst om det är elegant, elegant och inte skrymmande. Skidjackor och nedfyllda västar är storleken på en liten pumpa avskräckt. Trenchcoats, avsmalnande ulljackor och sportiga regnväxlar är ett måste. Företagskläder inkluderar power suit, vintage ensembles, maxi-klänningar och vilken kombination som helst av dem. Weekendslitage kan sträcka sig från skinny jeans och mysiga tröjor som täcker med furry stövlar, till kvällsrockar som drottningen själv skulle avundas.

Tidsram

Folk som tar en promenad ner någon stadsgata på dagen kommer att hitta en slående olika mode uttalande än de som jagar på natten. Vissa kvinnor har dag-till-natt-omvandlingen ner till en konst och kan göra sin vardagliga maktdräkt till klubba med några enkla justeringar. Att lägga ett streck av sparkly makeup och ett huvudband som sveper tillbaka håret är en början, som är handel i de förnuftiga pumparna för drop-dead stövlar och kostymjackan för en sequined vintage wrap. Bara för att kvinnor är ute efter en natt på stan, men borde inte betyda att de borde vara halvt naken. Extremt korta shorts eller micro-minis utan strumpbyxor, skimpy spetsunderkläder som bärs som skjortor och strängbikinier är inte gynnsamma val om inte kvinnan går ut på natten i det röda ljusområdet.

Geografi

New York City är definitivt den plats där de flesta går. Den här massiva modemekkaen, som är hemma för många internationella utställningar och kläddistriktet, kommer att vara bra med de senaste stilerna, förra veckans stilar, förra årets stilar och stilar som inte ens har slagit på banan. Ingen kommer att bada en Ögon på mode som sträcker sig från tre foters glittrande Mohawks till människor som sitter i papperskorgen för att hålla regnet. Andra städer kan vara lite mer konservativa, särskilt mindre i söderna, så det är bäst att inte sporta Mohawk eller papperskorgen väska titta i Amarillo, Texas, eller till och med Miami. Artsy-utseende är allmänt accepterat i alla stadsscenarier, men det är ofta inte snyggt utseende. Staden sover aldrig och inte heller bor någon som bor där som vill följa med de senaste modetrenderna. Staden är där mode härstammar, med fads som sparkar i någonstans som New York inte slår utkanten av någonstans som Clovis, New Mexico, i flera år. Förutom att vara av den senaste stilen borde stadskläder vara elegant, funktionell och redo att modiga alla de element som kommer med livet i storstaden.