Hur är Köln gjort?

 

Hur det görs

Den minst koncentrerade av alla spraytäckor, Köln är gjord av en kombination av olika eteriska extrakt med alkohol och vatten. Kölns koncentration är cirka 5 procent, medan den mest koncentrerade doften , parfym, har en koncentration så hög som 25 procent. Den sista i listan över koncentrationer ligger Köln bakom eau doilette, espirit de parfum och eau de parfum i mängd koncentrationer. Ursprungligen bestod doften av en viss kombination av eteriska oljor: bergamot, neroli och lavendel.

Historien: Del 1

Medan hjärtat av europeisk parfymtillverkning härstammar i södra Frankrike kommer Köln i Köln, Tyskland. Den första Köln är dokumenterad att ha gjorts år 1709 av Gian Paolo Feminis, som betecknade sin uppfinning som Aqua Admirabilis.

Före Feminis 'uppfinning kom parfymer till Europa genom korståg, där kunskap om parfym Konsterna kom från Mellanöstern Handelskryddor med Mellanöstern tog också denna parfymeringskunskap till Europa. Kryddor som användes för mat och mediciniska ändamål började användas i parfymer. År 1656 bildade en gilt av parfymtillverkare sig i Frankrike. br />
Vid 1700-talet slog parfymer upp hela Europa. Att ha på sig parfymer blev mycket populär för många i hela kontinenten. Det blev vanligt under denna tid för adelskvinnor att skapa och göra egna parfymer. experimentera med många dofter, vilket gör de perfekta parfymerna för sig själva. Parfymernas popularitet spred sig så mycket att under 1600-talet blev Louis den fjortonde växande av parfym. Han ogillade det faktum att hans individer älskade parfym mer än honom. Under denna tid ansåg kungen att användningen av parfymer i hans rike skulle begränsas.

Historien: del två

Som populariteten hos parfymer sprids över hela världen, gjorde parfymkonstens väg till Amerika. Med upptäckten av Amerika kom upptäckten av flera dofter, bland annat balsam från Peru, cederträ från USA, sassafras och vanilj.

Idag är det koll på att ha på sig Köln som en naturlig handling, även om Det är vanligare att män bär Köln än det är för kvinnor. Köln fortsätter att göras främst i Köln, Tyskland, liksom i Frankrike, som fortsätter att vara epicentrum för parfym.