Sätt att öka hårväxten

 

Hårbottenvård

Hårbotten är källan från vilken håret växer, och det är mycket viktigt att hålla det friskt. En hälsosam hårväxt är beroende av korrekt hårbottenvård. Undvik att lägga onödig belastning på hårbotten, som att bära håret i en tät bulle eller hästsvans. Detta kan skada porerna i din hårbotten och orsaka att du antingen förlorar hår eller stöter på tillväxten. Lämplig fukt är också viktigt för att säkerställa att hårbotten är frisk. Om du har mjäll, byt till en mild mjällschampo för att behandla den torra huden. Torka inte håret varje dag, eftersom det här kan riva hårbotten och håret med behövliga oljor. Hoppa över en dag eller två med att tvätta håret, håll dessa oljor på plats och främja hårväxt. Massage din hårbotten dagligen med tipsen på din fingrar som rör sig i cirkulära rörelser. Detta stimulerar hårbotten och möjliggör möjligheten till snabbare hårväxt.

Hårvård

Tvätta håret från ändarna och arbeta upp till hårbotten. Många ignorerar dessa ord av visdom, och detta resulterar ofta i en ökning av delade ändar och mjäll. Välj ett schampo som är skonsamt, såsom barnschampo. Johnson u0026 Johnson's No More Tears baby shampoo är ett utmärkt schampo för människor i alla åldrar. Det rengör håret, men lämnar viktiga oljor i deras plats för att förhindra torkning och brytning. För att påskynda hårväxten, arbeta en tjock och starkt fuktighetsgivande konditionskräm i ändarna av ditt hår och massage det i hårbotten. Lämna det på huvudet i ungefär två timmar. Skölj noggrant och låt det droppa på egen hand. Detta kommer inte bara att hålla håret mjukt och luktigt, det ger extra fukt för att stimulera hårväxten.

Recept på snabb hårväxt

Blanda följande ingredienser i en mikrovågssäker skål: 4 msk. av orefinerat hampfrösmör, fem droppar beta-karotenolja och 1 msk. av tea tree oil. Mikrovågsugn i ca 30 sekunder, tills smöret smälts och blanda sedan innehållet med en träsked. Applicera denna oljiga lösningen på hårbotten och massage i ca 20 minuter. Ha en vän hjälpa dig om dina armar blir trött. Vik håret med en bandana eller halsduk och sova på den. Skölj håret med varmt vatten följande morgon och följ det med kallt vatten. Gör det här en gång i veckan för att främja snabbare hårväxt och friskare slut. Oavsett om du nyligen har upplevt en dålig frisyr, eller om du bara letar efter en förändring i stil, ökar ditt hår ut kräver tid och tålamod. Det finns många saker du kan göra för att hjälpa till med att påskynda frisk hårväxt. Från örter för att ändra dina ätnings- och livsstilsvanor, kan det vara möjligt med snabbare hårväxt.