Vad är mineralerna i mineral smink?

 

Zinkoxid

Zink är ett mineral som naturligt läker kroppen utan att använda kemikalier. Formuleras som zinkoxid, det fungerar som solskydd och kan hittas i de flesta solskyddsmedel.

Glimmer

Glimmer är normalt den viktigaste ingrediensen i de flesta mineraler. Företag använder ofta serecite, en typ av glimmer, som är genomskinlig och hjälper till att hålla smink på plats. Glimmer kan också bidra till att reflektera ljus, vilket minimerar utseendet på fina linjer och rynkor.

Titandioxid

Titandioxid ger lite solskydd, men dess huvudsakliga jobb döljer sig. När det läggs till mineral smink fungerar det som en concealer genom att reflektera ljus och gömma porer samtidigt.

Silika

Kisel används för att absorbera överflödig olja som finns i huden, så din smink ser naturligare ut och inte caked. När kiseldioxid läggs till mineral smink är det i en pulverform, och det lägger till en övergripande silkeslen textur till mineralsminken.

Järnoxider

Järnoxider ger naturlig färg till mineral smink. Pigmenten lägger till naturlig färg, till exempel med foundation, eller mer färg, till exempel med ögonskugga och rodnad.

Bornitrid

Borititrid gör lite av allt och liknar andra ingredienser som finns i mineralsk makeup . Bornitrid absorberar överflödiga oljor, känns silkeslen i huden och kan ge huden en naturlig naturglöd. Mineral smink är populär och kan vara frisk för din hud. Men precis som alla smink innehåller de ingredienser med långa namn. Så vad är ingredienserna i mineral smink? De är mycket mindre komplicerade än du tror, ​​när du väl vet vad de är, kan du vila lätt och vara säker på att din mineral smink är bra för din hud.