Hur man döljer acne

 

1.

Börja med frisk, ren hud. Tvätta ansiktet med en oljevänlig rengöring avsedd att behandla och rensa akne. Följ detta med en oljefri, lätt fuktkräm. Oljefria produkter är avgörande för de som är benägen för akneproblem, eftersom oljan i andra produkter tenderar att täppa till porer och bidra till ytterligare fläckar.

2.

p> Använd en oljefri concealer på områden med akne. Välj en concealer i en färg så nära din naturliga hudton som möjligt. Applicera det i små dabbing-rörelser direkt på fläckar och röda områden med en sminksvamp eller ett rent finger för att blanda det ihop.

3.

Applicera en lätt, oljfri grund med en sminksvamp med en dabbing-rörelse och blanda utåt mot utsidan av ditt ansikte. Välj en stift som bäst matchar din hudton för ett naturligt utseende.

4.

Rör på alla områden som behöver mer täckning med concealeren genom att lätt dabbing och blanda.

5. Använd en stor sminkborste för att applicera ett litet lager av oljfritt genomskinligt pulver. Detta kommer att leverera en glansfri, jämn look och ställa fundamentet och concealer för längre slitage.

Tips och varningar

  • Concealer kommer i många former - flytande, käpp och kaka är mest populära, och någon av dem kommer att fungera för att dölja akne.
  • Överväg att använda en grönfärgad concealer. Dessa är utformade för att motverka och dölja den rodnad som orsakas av akne och balansera din hudton.
  • Kaka inte på concealer eller foundation. Endast en liten mängd och ett tunt skikt behövs för att effektivt dölja akne. För mycket av någon produkt kommer att se onaturlig ut.
  • Om du tar väl hand om din hud och använder produkter som är speciellt konstruerade för att behandla akne borde du i slutändan rensa tillståndet. Under tiden, följ dessa steg för att dölja akne.