Naturlig steroidkrämer för akne

 

Om akne

Omkring 80 procent av tonåringarna påverkas av akne, medan ungefär fem procent av kvinnorna och en procent av män i åldern 25 till 40 fortsätter att påverkas av tillståndet. Acne utvecklas på samma sätt i alla olika typer av hudfärger och orsakas av överaktivitet hos talgkörtlar som utsöndrar fet substans på huden. De som lider av akne har körtlar som är mycket känsliga för normala blodnivåer av testosteron, vilket förekommer naturligt hos både män och kvinnor. Testosteron utlöser körtlarna för att producera överskott av talg, medan döda hudceller klämmer upp hudens porer, vilket orsakar en uppbyggnad som orsakar svarta hudar, whiteheads och så småningom finnar att bilda.

Om steroidkrämer

Aktuella steroider var först introducerades i slutet av 1950-talet som en antiinflammatorisk behandling mot eksem och dermatit bland andra hudförhållanden. De kan delas in i grupper beroende på styrkan, men det rekommenderas att endast använda den svagaste möjliga steroiden som kommer att åstadkomma behandling. ibland behövs en starkare behandling under en kort tid för att säkerställa att hudförhållandena är ordentligt rensade innan en mildare behandling används.

Fördelar med steroidkrämer

Steroidkrämer kan snabbt behandla inflammatorisk akne eftersom det lätt absorberas in i hudcellerna. Det är dock viktigt att du följer en läkares recept exakt för att undvika att förvärra problemet. Används korrekt, kan steroid krämer rensa upp akneproblem snabbare än andra tillgängliga nonsteroid mediciner. De snabba effekterna av steroidkrämer hjälper också patienterna att undvika möjlig permanent ärrbildning.

Risker för steroidkrämer

De negativa inre biverkningarna av topiska steroider inkluderar binjurskämpning, vilket kan hindra produktionen av naturliga steroider som är viktiga för att kroppen. Undertryck av dessa naturliga steroider kan leda till sjukdom. Steroid krämer kan också orsaka Cushing syndrom, vilket är när stora mängder steroid absorberas genom huden, vilket resulterar i vätskeretention, ökat blodtryck och diabetes. Externa sidopåverkan av aktuella steroider inkluderar hudförtunning och sträckmärken, lätt blåmärken och riva i huden, utslag, utvidgade blodkärl och mottaglighet för hudinfektioner.

Andra aknebehandlingar

För de som är försiktiga med att använda steroidkrämer, är de andra sätt att behandla akne. måste hållas ren, så det ska tvättas minst två gånger om dagen med en omärkad rengöring, men huden behöver också en viss mängd naturliga oljor, så det är viktigt att använda mjuka tvål. Apotek erbjuder vanligtvis flera över-the- motverka aktuella läkemedel som innehåller antibakteriella medel för att behandla akne, såsom bensoylperoxid. Användarna bör dock vara försiktiga eftersom bensoylperoxid kan torka håret hårt och orsaka rodnad och skalning. Akne är något som nästan alla tonåringar går igenom, men det kan orsaka psykiska problem i form av ångest och depression. De som lider av akne bör börja behandlingen så tidigt som möjligt för att minska risken för finnar som ärär i huden. Ett sätt som vissa människor väljer behandla akne är med steroidkrämer.