Hur man klär sig som Janis Joplin

 

1.

Ha en lång, brun peruk. Håret ska vara rakt också. Om du redan har långt brunt hår, raka det helt enkelt. Det kan vara rörigt, men det ska vara krökt.

2.

Använd bell-bottoms, om du kan hitta några. Om inte, bära blåa jeans. Var inte rädd om de var lite smutsiga eller skrynkliga, eftersom Janis inte var oroad över orörda kläder. Oavsett vad du har på dig, se till att du 'äger' den, som de säger. Joplin hade massor av självförtroende, även när hennes byxor passade henne inte så bra.

3.

Ha på sig en paisleyknapp ner skjorta eller blus. Blommönster var en Joplin-favorit, liksom enkla, solfärgade skjortor.

4.

Bära gott om armband, ringar och halsband, eftersom Joplin brukade ha på sig många smycken. Detta borde inte vara highbrow dyra smycken. Inget guld, men silver är okej. Aldrig diamanter. Tänk hippiga smycken som träpärlor och tyg till halsband och armband.

5.

Undvik smink. Joplin gick för det naturliga utseendet. Om du måste bära smink, gå ljus. Det ska verka som om du inte har någon smink på något sätt. Om du har en ljus röd läppstift, så vinner du inte så mycket som Janis Joplin.

Tips och varningar

  • Om du letar efter en prop , en flaska Southern Comfort (Joplins favorit) skulle vara en bra start. Joplin hade ofta överdimensionella solglasögon och det kan också vara ett bra tillbehör. Färgade linser kommer att lägga till hennes utseende ännu mer.
  • '60-talet sångerska Janis Joplin hade en viss stil i sitt sätt att leva och hur hon klädde. Hon var en del hippy, en del blues heroine och en del ragamuffin drifter. Hon hade en av de stilar som förmedlade ett kastat ihop, medan samtidigt som det är något klassiskt. Oavsett om du behöver en Halloween kostym eller bara är en fan som vill klä sig som henne, är det inte svårt att dra ihop ett Janis Joplin-utseende. Var noga med att gå runt med en mycket självförtroende och en slags hårdskrapa nåd. Det var ju Janis 'närvaro som kom över mer än någonting.