Hur skyddar du din hud från solen

 

1.

Långvarig exponering för solens ultravioletta (UV) strålar kan skada din hud. För att skydda dig, stanna ute från solen mellan kl 10 och 16 när strålarna är på sitt starkaste. Och kom ihåg att moln inte blockerar UV-strålar.

2.

Sök skugga när du är utomhus.

3. < / p>

Använd en hatt, helst med en 4 tums rand runt, för att effektivt täcka ditt ansikte, nacke och öron.

4.

Använd långa ärmar och långa byxor, se till att de är gjorda av tätt vävda tyger. Använd solskyddsmedel med en solskyddsfaktor (SPF) på minst 15 varje dag för att skydda mot oavsiktlig sol exponering Tänk på att en typisk T-shirt har en lägre SPF än det amerikanska cancerförbundet rekommenderar, så du behöver fortfarande Applicera solskyddsmedel på områden som T-tröjan täcker.

7. Var uppmärksam på att ultravioletta strålar i allmänhet återspeglar vatten, sand, snö och någon ljus yta, som betong; Var noga med att applicera solskyddsmedel när du är runt dessa ytor.

8.

Kom ihåg att en viss ultraviolett strålning kommer att tränga in i vatten och fönster, så du behöver alltid skydd.

9.

Undvik inomhus solbelysning och solarium, eftersom de kan vara mer skadliga för huden än solen.

Tips och varningar

< / p>
  • Undersök din kropp regelbundet för att bli bekant med storleken, formen och färgen på dina molar, fläckar och födelsemärken. Detta kan hjälpa dig att vara uppmärksam på förändringar som kan indikera melanomtillväxt. Fråga din läkare om du ska ha regelbundna undersökningar av en hudläkare, speciellt om du spenderar mycket tid i solen eller har en bra hud eller en familjehistoria av hudcancer. Läkaren kan göra en kroppskarta över dina molar, fläckar och födelsemärken, vilket spårar all ovanlig tillväxt eller förändringar.
  • Vissa klädtillverkare erbjuder SPF-betyg för kläder.
  • Solskydd rekommenderas inte för barn under 6 månader gamla. Istället täcker du dem och håller dem i skuggan.
  • Om du vill få hudcancer och skynda på hudens åldrande kan du ofta skydda din hud. / li> För att minimera hudskador från solen, följ dessa riktlinjer, baserat på rekommendationer från American Cancer Society och Centers for Disease Control and Prevention.