Ljus för aknehälsa u0026 amp; Behandling

 

Varning

Behandling av akne med ljusterapier ska alltid utföras av en utbildad professionell som är kvalificerad att använda utrustningen. Det finns många olika utövare som är utbildade att använda denna utrustning, inklusive kiropraktorer, naturläkemedel och hudläkare. Denna typ av behandling i orenade händer kan orsaka allvarliga brännskador och till och med blindhet, så det är alltid bäst att hitta en utövare som är kvalificerad att använda utrustningen.

Typer av ljusterapi

Enligt AcneNet är en av de mest mycket publicerade och allmänt använda ljusterapier för akne från och med 2010 är blå ljusterapi. Det dödar bakterierna som kallas P. acnes som finns i den inflammatoriska 'akne vulgaris'. En annan typ av ljusterapi kallas smoothbeam, som fungerar genom att rikta in talgkörtlarna i ansiktet. Sebaceous körtlar producera oljan som kallas talg, som klämmer fast i porerna i ansiktet som orsakar akneutbrott. Slutligen fungerar LHE eller pulserad ljus- och värmeenergi terapi genom att kombinera värme och ljus för att döda bakterier och stoppa produktionen av talg.

Fördelar

Blå ljusbehandling dödar bara bakterierna P. acnes utan några andra biverkningar på normal hud. Det gör detta genom att penetrera den underliggande bakterieinfektionen utan att skada ytskiktet. Smoothbeam-terapi krymper faktiskt storleken på talgkörtlarna. Ju mindre sebaceous körtlar, desto mindre talg är producerad. LHE använder en kombination av båda dessa terapier så att den både kan döda bakterierna och minska sebaceous körtlar.

Biverkningar

Ljusterapier är fortfarande i undersökningsskedet och som sådana är långsiktiga biverkningar fortfarande okänd. Kortvariga biverkningar liknar en solbränna med de drabbade områdena som visar rodnad, svullnad och ibland peeling eller crusting. Enligt MayoClinic.com har vissa behandlingar visat sig faktiskt öka akneutbrott eller flare-ups.

Roliga fakta Ljusterapi som används för medicinska ändamål går så långt tillbaka till forntida Egypten där de använde färgade ljus till bota en rad olika sjukdomar. Hippokrates använde ljusterapi genom att patienterna återhämtade sig i taklösa byggnader så att solljus kunde påskynda sin helande. Många olika behandlingar finns på marknaden för akut start av akne, från och med 2010. Ljusterapi är en som har fått stor allmänhetens intresse i alternativmedicinens domän. Det verkar genom att utsätta patientens akne för specifika våglängder av ljus för att hämma bakterierna som är ansvariga för vissa typer av akne.