Så här applicerar du eyeliner som stannar hela dagen

 

1.

Täck ditt övre lock i ögonskuggbasen eller primern.

2.

Konturera båda linjeledningarna med din favorit eyeliner. Oavsett om du gillar att helt eller delvis linja ögat, flytta fodret fram och tillbaka snabbt längs linjen för att dra en linje bildad av små slag eller prickar.

3.

Doppa en eyelinerborste i ögonskugga, vars färg passar noga med eyelinerens färg. Förstärka linjen genom att spåra den med borsten.

4.

Kör en bomullspinne under din nedre lash line och över din övre lash line för att ta bort eventuell överskottskugga.

5.

Applicera ett tunt lager av concealer under den nedre linjelinjen för att skapa en barriär som hindrar fodret och skuggan från att smudga.

Tips och Varningar

  • Om du inte vill spendera pengar på ögonskugga eller primer, är ett alternativ att täcka locket i foundation. Applicera en droppe fuktkräm till locket innan du använder primer eller foundation för att förbereda hudytan för en smidig applikation. Använd emellertid krämen skarpt, eftersom eyeliner inte kommer att hålla fast vid alltför fet hud, börjar smittas omedelbart.
  • Eyeliner är ett utmärkt sätt att definiera och ta fram ögon. Problemet med denna kosmetiska häftklammer är emellertid att det tenderar att smita när det bärs under längre perioder och kräver ofta återanvändning, vilket skapar den fruktade 'raccoon eyes' -utseendet. Som ett resultat av detta, glömmer många kvinnor bort från att använda eyeliner för hela dagen. Rätt tillämpningsteknik kan avsevärt minska smet och röra i samband med eyeliner, vilket hjälper kvinnor att få ut det mesta av detta mångsidiga sminkverktyg.