Hur man får en permanent tan

 

1.

Välj en mycket solig helg, helst i början av sommaren, för att börja ditt solarium. De resultat du uppnår den första dagen kommer att uppmuntra dig att fortsätta garvning regelbundet.

2.

Applicera ett tunt lager med lågt SPF-solskydd. Börja sola efter klockan på eftermiddagen, eftersom UV-strålarna du absorberar inte kommer att vara lika skadliga för din hud.

3.

Bryt din sol exponering i timme blockera. Om du inte har varit ute i solen för en stund, minska dessa block till halvtimmar block. Ta 15 till 20 minuters paus mellan, med den här tiden att applicera fuktkräm och dricka vatten.

4 Vänta minst fyra timmar innan du tar ett kallt badkar eller en dusch för att skölja solskyddsmedel och lotion av. Torka dig försiktigt torrt. Torka inte eftersom det kan vara slipande till nybruten hud. Applicera några fuktkrämskroppar i kroppen.

5.

Upprepa ovanstående steg varje gång du brinner. Det är att föredra att slutföra två kvarter varje 3 till 4 dagar, eller varje helg. Det här schemat ger dig tillräckligt med tid i solen för att uppnå en långvarig solbränna utan att torka ut huden.

Tips och varningar

  • Drick mycket vatten när du är brun. Hydrerad hud brinner inte lika lätt och det förhindrar att solbränna torkar och avskalas.
  • Beroende på din plats mot solen, bära ett par polariserade UV-blockande solglasögon för att göra solingen upplevelse mer behaglig.
  • Konstgjorda solrosor är ett bra sätt att sola på oexponerade områden, eller att använda överallt om du behöver inte tid att lägga ut.
  • Inget solbränna ska vara permanent. En permanent solbränning innebär oåterkallelig skada på huden som inte är hälsosam eller önskvärd.
  • Om du ha några existerande hudförhållanden, kontakta din läkare innan du gör någon långsiktig garvning.
  • Om du utvecklar nya molar, fräknar eller utslag, kontakta din läkare.
  • Efter att ha återvänt från en solig semester kan resenärer mötas med komplimanger som 'Wow, bra solbränna. Du ser bra ut!' En jämn, jämn solbränna gör att alla lyser med självförtroende och det kan uppnås relativt enkelt. Men att göra den gyllene glansen sist kan vara svårare, speciellt för de människor som arbetar inomhus under artificiellt fluorescerande ljus. Oroa dig inte - så länge du har tillgång till solsken och en flaska lotion som passar dig, kan du uppnå en solbränna som överstiger säsongen och arbetsplatsen.