NLite för Acne

 

Definition

NLite är en gul medicinsk laser som avger ljuspulser som arbetar på hudens nedre hud där kollagenproduktion uppstår. Den smarta pulsljuset dödar bakterierna som orsakar akne och stimulerar hudens naturliga förmåga att reparera sig och producera kollagen. Dermatologer på The Private Clinic uppgav att den icke-invasiva laserbehandlingen inte bara behandlar akne utan också har använts för att minska rynkor och minimera kärlskador.

Fördelar

Dermatologer vid Solas Dermatology Laser Clinic rapporterade att patienter som fick NLite-behandling inte upplevde några biverkningar och hade liten eller ingen ärr. En fullständig ansiktsbehandling tar bara 30 minuter så att patienterna är kan behandla andra hudområden, inklusive nacke, kinder, mun, ögon och panna. Enligt The Private Clinic är laserbehandling en snabb behandling och smärtfritt förfarande som inte kräver någon återhämtningstid jämfört med andra laserresurfacingbehandlingar.

Forskning

I Lancet Journal of Dermatology, dr. Tony Chu av Imperial College och Hammersmith Hospital, genomförde en randomiserad kontrollerad studie och fann att totala akne lesioner minskade med 53 procent och totala inflammatoriska lesioner minskade med 49 procent. Inom de första fyra veckorna av behandlingen noterades snabba förbättringar efter administrering av laserbehandlingen. Dr Chu avslutade från försöket att inflammatorisk ansiktsacne förbättrades inom 12 veckor efter ett NLite-laserförfarande.

Process

Det finns en tvåstegs process för hur NLight-behandlingen fungerar på aktiv akne. Det första steget i laserbehandling innebär att man dödar bakterierna som bidrar till infektionen under huden, vilket orsakar lesionerna. Dermatologer behandlar vanligtvis hela ansiktsområdet för att säkerställa att smittan inte spridas och för att förhindra framtida akneutbrott. Den andra delen av processen innefattar laserstimulerande den nedre dermisen, vilket ökar ny kollagenproduktion som hjälper till vid läkning. Enligt den privata kliniken har patientens hud visat ett minskat utseende av fläckar och färre akne ärr som följd.

Varning

Enligt Solas Dermatology Laser Clinic rekommenderas NLite inte för användning av dem som kan vara gravid, keloid benägen, epileptisk, på läkemedel som skapar ljuskänslighet eller som har en historia av dålig sårläkning. Rökare ska inte ta NLite-behandlingar eftersom detta kommer att minska resultaten av behandlingen. Användning av antiinflammatoriska läkemedel, t.ex. Ibuprofen kan också minska resultaten av NLite-behandlingen. Det finns många sätt att behandla akne och ta bort akne ärr. De olika behandlingarna kommer i form av aknepaket med akne som innehåller salicylsyra, receptbelagda behandlingar som Roaccutane och naturläkemedel som teolja. Först introducerades 2000 har NLite visat sig leverera effektiva resultat jämfört med andra aknebehandlingar och är en föredragen metod för att behandla akne säkert.