Göra kanel parfym

 

Anteckningar

Parfymer består av olika lager dofter, kända som 'anteckningar'. Dessa anteckningar är indelade i tre kategorier. Toppnoterna (eller huvudanmärkningarna) är den ursprungliga lukten som du får när du använder doften. De övre anteckningarna ger dig ett första intryck av din doft och lämnar dig med de mellantonerna som de bleknade. Mellersta anteckningar (eller hjärtat) drar lite längre än huvudet och leder dig försiktigt till basnoterna (som är doften av doften). Basnoterna är vanligtvis en tyngre, djupare doft. Kanel är en mycket kraftfull doft, och det kommer sannolikt att vara din basnot.

Ingredienser

Parfymer är i allmänhet en kombination av doftande eller eteriska oljor, en lösningsmedelsolja och parfymalkohol. Om du vill skapa en kanel parfym, då kommer du vilja välja huvud och hjärtat noter som gifter dig väl med din valda kanel doft. Doftoljor som fungerar bra med kanel kommer att vara exotiska, som apelsin, ingefära, sandelträ och vanilj. Var inte rädd för att fråga butiker om du kan lukta eteriska oljor innan du bestämmer dem. Håll din föredragna kanelduftolja med dig, eftersom du är provtagningsdukt så att du kan se om det passar bra för kanelduken.

Din doft < / h2> Lägg till 1/4 uns av ditt lösningsmedel (som jojobaolja, söt mandel eller mineralolja). Lägg till 3 droppar av din toppnotat och 4 droppar av både din hjärtnot och din kanel-doftande olja. Lossa flaskan och agitera den (s önskar, inte skakar). Sätt flaskan någonstans mörk och tillåta att utvecklas över natten, öppna sedan och kontrollera om duften är acceptabel. Om du behöver justera din doft, lägg till en lämplig mängd doftolja och tillåta att utvecklas igen. Kom ihåg att journalera den formel du använder så att du kan skapa den igen.

Efterbehandling

När du är nöjd med din doft, lägg till 1,5 gram alkohol. Swish din flaska tills den är väl blandad och lägg tillbaka på din mörka plats. Agitera det var 12: e timme eller så för de närmaste två dagarna. Häll lite av din parfym i en liten diffusionsflaska, en dekorativ flaskflaska, eller applicera direkt från blandningsflaskan. Ju längre du tillåter doften att utvecklas, desto mer fyllig blir din hembakade kanelparfym.

Tips

Många hemparfymmakare kommer att använda vodka med så hög alkoholvolym som de kan hitta för den slutliga blandningen . Detta gör ett bra jobb, men för professionella resultat vill du använda perfumeralkohol. Beroende på källan har perfumeralkohol cirka 95\% alkoholhalt. Vissa kommer med en mild doft i den, men normalt beställer du det utan doft för större flexibilitet. Även om det har ett rykte för att vara svårt att hitta och dyrt, är det inte dyrare än en resonably prissatt vodka. Många parfymtillverkare säljer parfymalkohol på nätet.
Kanel doftolja ska användas istället för kanelolja. Kanelolja är kraftfulla saker och kan orsaka allvarliga irritationer och kontaktdermatit. Kanelolja orsakar skador på möbler, så du kan bara föreställa dig vad det kan göra för din hud och kläder. När du väljer din kanelolja, kan du se till att den inte innehåller riktig kanel för säkerhetens skull.