Hur man använder matfärg för att färga håret

 

1.

Sätt på ett par latexhandskar innan du börjar färga håret. Mat färgning kommer inte bara att färga ditt hår, utan också din hud, så var noga med att du skyddar dina händer från fläckarna.

Töm matens färgfärg val i en tom, rengjord shampooflaska.

3.

Häll din favoritschampo i flaskan som innehåller matfärgen. Du behöver bara få flaskan om u0026 # xBC; av den färdiga vägen. Var noga med att inte använda Prell shampoo. Prell är känt för att kunna avlägsna normal hårfärg och kommer med största sannolikhet också att avlägsna matfärgen.

4. Skaka flaskan som innehåller schampo och färgämnen. Tillsätt ca 1 matsked vatten till blandningen och skaka igen. Du kommer att vilja skaka flaskan i ungefär två minuter. Detta är för att säkerställa att den färgen blandas noggrant med schampon och vatten och att färgen kommer att gå på ditt hår jämnt.

5. Sätt en gammal handduk runt nacken och axlar för att skydda din hud från fläcken av matfärgen.

6.

Häll färgämnen på håret. Börja med toppen av ditt hår och börja arbeta färgen i rötterna på ditt hår.

7.

Sprid färgen ut till resten av ditt hår och skrubba håret försiktigt .

8.

Låt färgen ställa på håret i ca 30 minuter. Detta ger matfärgningstiden för att mätta håret och för att färgen ska sättas in. Om du har mörkt hår, vill du lämna färgen på längre tid. För mörkare hår börjar du med att lämna färgen på ytterligare 15 minuter. Du kommer att vilja ta en våt tvättduk och rengöra en hårsträng för att avslöja om färgen tog håret. Om det inte gjorde, lämna färgen lite längre.

9.

Skölj håret i ljummet vatten tills vattnet är klart.

10

Handduk torka håret med en ren handduk.

Tips och varningar

  • Tvätta inte håret efter att du har färgade den med matfärgen. Färgen kommer inte att vara så länge som permanent färgämne. Rör inte håret med händerna medan det torkar, färgen kan fortfarande komma ut på huden tills det är grundligt.
  • När du tänker på matfärgning, tänker du troligen på att färga påskägg eller frosta på en tårta. Men visste du att du kan använda matfärgning som en tillfällig hårfärg? Mat färgning är inte en hård färgning och kommer inte att skada ditt hår som vissa hårfärgning produkter kommer. Denna metod för färgning av hår kan användas som över färg eller det kan användas för att placera färgstreck i håret. Det kommer dock att blekna snabbt och bör inte ses som ett långtidsfärgalternativ.