Information om Hair Relaxer

 

Historia

Runt 1910 skapade Garrett Augustus Morgan den första håravlastaren medan man försökte smörjvätska för en symaskin. Han upptäckte först sina utjämningsegenskaper genom att använda den på en ullduk och använde den senare på en kinkhårig Airedale hund. Vätskan slät ut ullduken och hundens hår. Morgan använde så småningom vätskan på sig själv, utjämnade sitt lockiga och kinkiga hår. Han patenterade senare sin uppfinning och kallade den en hårförädlingskräm. GA Morgan Refining Company som sålde sin kemiska rätare och andra produkter som ska användas i samband med relaxer.

Typer

Natriumhydroxid, guanidinhydroxid och ammoniumtioglykolat är de tre olika typerna av relaxers, även kända som lye, nej -lye och thio relaxers. Dessa relaxers har en pH-nivå som sträcker sig från 9 till 14. En hög pH-nivå betyder att den är starkare och effektivare, men det betyder också att det är mer sannolikt att skada håret. den starkaste med en pH-nivå mellan 10 och 14 och ger bästa möjliga resultat när det används på lockigt och kinkigt hår. Det innehåller ett högt alkaliskt innehåll och kan orsaka omfattande skador på håret om det inte används noggrant. Guanidinhydroxid, även känt som nej -lye, är inte lika hård som natriumhydroxid men kan orsaka allvarlig torkning och brott. Guanidinhydroxid och ammoniumtioglykolat har en pH-nivå mellan 9 och 9,5, som inte är lika hårda på håret, men kan vara lika skadliga om de missbrukas. Det är nödvändigt att konditionera håret före och efter rätningen för att undvika att torka håret.

Funktion

Enligt Cassia McClain of Skin Biology, 'Kemikaliet tränger igenom cortex eller kortikalskiktet och löser det naturliga krönsmönstret.' Hår har disulfidbindningar som bryts när du applicerar en kemisk relaxer åt det. Krusigt hår har fler disulfidbindningar, och de brutna bindningarna är sedan kapade för att hålla håret rakt. Denna avslappnande process gör att håret rakar permanent och därigenom förlorar sin krullning och elasticitet. Eftersom håret är avlägsnat måste fukt kontinuerligt sättas i håret för att förhindra brott och torkning.

Överväganden

Om du diskuterar om ditt hår är avslappnat är det viktigt att fråga dig några frågor: Hur mycket tid och pengar vill du ha i hårregimen? Vill du slappna av ditt hår själv eller få det gjort av en professionell? Är ditt hår friskt?

Avslappnande är stressigt mot håret och för att bibehålla friskt hår efter avkoppling är det viktigt att hålla håret starkt genom veckliga fuktbehandlingar. Dessa behandlingar inkluderar djup konditionering efter att du har shampooerat ditt hår, heta oljebehandlingar som ger vitaminer och använder så liten värme som möjligt på ditt hår när du styler. Värme avlägsnar fukten från ditt hår och kan scorch det om det inte används noggrant. Det finns självavslappande kit som säljs mest drogbutiker som är billiga men kan orsaka allvarliga skador på ditt hår om anvisningarna inte följs noga. En salongprofessor kan övervaka ditt hårs hälsa och applicera avslappningsapparaten ordentligt utan att överlappa relaxen på det tidigare raka håret. Priset för hårspänner varierar från $75 till $120, beroende på salongen och typen av relaxer som salongen använder.

Tidsram

Beroende på hårets tillväxthastighet bör du gå till din stylist för en touch-up var 8: e vecka. Om ditt hår växer snabbt, bör du få det att röra upp efter att det är minst en fjärdedel tums ny tillväxt. Vissa stylister rekommenderar att du väntar tills ditt hår har en tums ny tillväxt för att undvika överlappande skador. Om du väljer att vänta längre än 8 veckor, kommer din nya tillväxt att ge din hårvolym, även känd som 'stretching'. Längden av tid mellan relaxers innebär att du måste ta hand om din nya tillväxt genom att ofta konditionera och fuktande för att förhindra brott. Hårspänningsapparater är kemiska behandlingar som bryter hårbindningar, vilket gör att håret rakar ut. Som med alla kemikalier är det viktigt att veta vad det gör för ditt hår och de möjliga riskerna med att missbruka produkten. Relaxers kan orsaka brännande hårbotten, hårbrott och brittleness om de lämnas längre än vad anvisningarna anger. och kräver frekvent konditionering och fukt för att hålla håret friskt. När det används korrekt kan en relaxer öka dina stylingalternativ på grund av hårets flexibilitet.