Hur man ens din hudton utan smink

 

1.

Exfoliera huden av överdrivna döda celler som kan skapa ett ojämnt utseende på hudens struktur. Leta efter produkter som innehåller små pärlor och grit. Dessa ämnen gnuggar sig mot huden, exfoliering av döda celler och torra fläckar över ansiktet. Leta efter produkter med ord som 'skrubba' och 'polska'. Några av dessa produkter har en grov eller grusig konsistens.

2.

Prova kemiska peeling som innehåller glykolsyra. Glykoliska skal kan användas för ojämna hudtonegenskaper som hyperpigmentering och andra element som bidrar till ojämn hudton. Glykolsyra arbetar för att återuppfylla huden genom att lösa bindningsegenskaperna som håller hudceller ihop. Huden producerar sedan ett nytt toppskikt, vilket resulterar i mindre synlig missfärgning.

3. Använd solskyddsmedel för att förhindra rodnad som orsakats av direkt exponering för solen under lång tid. Solskyddsmedel kan också skydda huden mot skador och missfärgningar som orsakas av solens strålar. Leta efter en solskyddsmedel som skyddar mot UVA- och UVB-strålning.

Tips och varningar

  • Enligt Johns Hopkins Cosmetic Center: glykolsyraskal, användningen av solskyddsmedel med ett SPF-värde av 30 eller högre krävs efter användning av glykolsyraskal. Resurfacing av huden ökar dess sårbarhet för skador från miljöfaktorer som solen. Användning av solskyddsmedel kan bidra till att förhindra ytterligare missfärgning eller skada på huden.
  • Be din dermatolog att bestämma rätt mängd glykolhalt i din produkt. Individer med känslig hud kan ha negativa reaktioner på en formulering som kan fungera för andra människor.
  • Det finns många egenskaper som bestämmer ojämn hudton som akne ärr, missfärgning och hyperpigmentering. Makeup kan ge en snabb åtgärd genom att tillfälligt täcka upp brister som bidrar till ojämn konsistens, men andra alternativ som ansiktsvärmer och speciella tvättar ger ingredienser som motverkar problem som dessa. Du kan hitta lösningar på en dermatologs kontor eller du kan köpa hjälpsamma produkter över disken.