Malibu hårbehandling

 

Malibu Basics

En Malibu hårbehandling görs vanligtvis på en salong, även om det finns också hemma-produkter som Malibu-shampon, balsam och hårbehandlingar. Det bästa sättet att få den mest effektiva Malibu-behandlingen är att besöka en stylist. Ett paket av Malibu-hårbehandling består av granuler som ofta kallas 'kristallgel'. Dessa granuler blandas med vatten och gnids i håret. Stylister tillåter vanligtvis att Malibu-behandlingen behandlas under en hårtork i minst 40 minuter. Se till att du har minst en timme att spara innan du får en Malibu-behandling. Beroende på längden och tjockleken på ditt hår kan behandlingstiden variera.

En Malibu-behandling kommer normalt att ta bort överflöd av uppbyggnad i håret som orsakas av hårt vatten, klor från simbassänger och vattenmjukgörare. Hårt vatten innehåller ofta kalcium och järn. Järn är det som gör att ljusare hår tar på en koppar eller mässing. Om du är en simmare eller använder poolen ofta, kan klor och koppar byggas upp i ditt hår och orsaka skador. Koppar är det som gör att ljus hår tar en grönaktig gjutning. En Malibu-behandling kommer effektivt att ta bort denna uppbyggnad.

Hårprep

En Malibu hårbehandling är också utmärkt för att förbereda hår för färg, perms och relaxers. Tänk på varje hårsträng som en liten hall. Ju fler människor du skjuter in i korridoren, desto mindre kommer det att finnas; och så småningom kommer du att gå tom för rymden. När det finns uppbyggnad i håret absorberar mineraler och föroreningar sig i strängarna och mättar dem. Därför, när hårfärg eller perms appliceras på håret, finns det bara inget utrymme för att kemikalierna ska absorberas i håret. Malibu hårbehandling kommer ofta att appliceras strax före professionell hårfärgning , perming eller avkoppling. Det tar bort uppbyggnaden, vilket effektivt gör plats för dessa processer.

Behandlingsfrekvens

Stylister rekommenderar normalt att du får en professionell Malibu behandling var nio veckor eller så, speciellt om du har färgbehandlad hår. Om du använder Malibu-behandlingar på hemmet, följ instruktionerna på förpackningen. Ofta kan Malibu-klargörande schampon och balsam användas varje vecka. Andra klargörande schampon som Neutrogena Clean Volume, Clairol Herbal Essences Clarifying och Avalon Organics Citron Clarifying shampoos allt fungerar bra. Några av de köpta klargörande schamponerna kan användas dagligen. Om du bor i ett område där det finns svårt vatten, är chansen att du har märkt att ditt hår inte är i bästa form. Detta beror på att mineraler som rost och klor byggs upp i ditt hår, vilket gör att det känns torrt, grovt och smutsigt. Detta överskott uppbyggnad kan också orsaka blondiner att ta på sig en brassig nyans i sina tresses. Ett bra sätt att ta bort denna uppbyggnad och börja med en ren skiffer är att få en Malibu hårbehandling.