Betydelsen av massageterapi

 

Historia

Massera en öm sport är instinktiv; massage registreras som en av de äldsta formerna av terapi som används i gamla medicinska metoder. I femte århundradet är Hippokrates, fadern till medicin, noterad för att skilja betydelsen av att 'gnugga' för alla läkare att lära sig och använda.

Funktion

Massage definieras som manipulering av kroppens mjukvävnader antingen manuellt eller mekaniskt. Denna terapeutiska manipulation är för fysisk och psykisk fördel. Fördelar kan inkludera ökad blodcirkulation av blod och lymfevätskor i kroppen, lättnad från generaliserad spänning, akut stressavlastning, förbättrad immunitet, reglering av blodtryck och en märkbar minskning av muskelspänningar och smärta.

Funktioner

Tekniker som används i massagebehandling omfattar i allmänhet knådning, långa eller korta svängningar, kompression och tappning. Många variationer av dessa rörelser ingår i massage och kan variera från lätt till djupt tryck.

Varning

Massage bör inte försökas på någon person eller kroppsdel ​​med signifikant inflammation, okontrollerat blodtryck, infektionssjukdomar som förkylningar och influensa eller direkt över områden av åderbråck. Det kan finnas andra fall där massage inte kan vara tillrådligt, och en vårdgivares godkännande kan vara motiverat. Människans beröring är avgörande för tillväxt och utveckling. Massage har använts under århundradena i många olika kulturer. Dess senaste uppgång har bara fungerat för att stärka sin viktiga roll i hälsan och omfattande välbefinnande.