Friska hårtips för män

 

Tvättning

Allt börjar med korrekt hårtvätt. Undvik överdrivet heta temperaturer vid duscha. Varmt vatten rånar hårbotten av sina naturliga oljor som håller ditt hår smurt. Ställ i stället varmt vatten och använd ett mildt schampo innehållande naturliga ingredienser när det är möjligt. Billiga shampoo kan innehålla hårda rengöringsmedel som avlägsnar dina hårbottens naturliga oljor.

Undvik att använda fingernaglarna för att skrubba håret rent. Detta rippar och skadar hårsaxlarna. Använd istället fingrets mjuka dynor tips i en cirkulär massagerande motion. Ideellt tvätta bara håret tre gånger i veckan om du inte har för mycket fet hår.

Styling

De verktyg och produkter du använder kan ha stor påverkan på ditt hårs hälsa . När håret är vått är det i ett sårbart tillstånd och kan lätt bryta. Använd en bred tandkam i stället för en borste för att ta ur håret. Undvik också att använda stylingprodukter med alltför höga alkoholnivåer. Detta är vanligt i billiga, köpta hårgeler. En högkvalitativ stylingprodukt innehåller sannolikt mer hårvänliga och fuktgivande ingredienser.

Överexponering

För mycket av allt är vanligtvis en dålig sak, och det gäller hårets exponering för sol och kemikalier. Kemikalier, oavsett om de är i form av poolklor eller hårfärg kan orsaka skada över tiden. Tvätta alltid med simmarens shampoo efter att ha bott i en klorad pool.

Tillåt en professionell att markera eller färga håret. Professionell hårfärg innehåller mer fuktkräm som skyddar håret. Dessutom kan din stylist övervaka ditt hår och undvika skador från överdrivna färgbehandlingar.

När det gäller att undvika solen är det lika lätt som att slå på en hatt. Var noga med att hatten inte är för hårt. Dålig passande bollkepsar kan dra på håret och orsaka ett tillstånd som kallas traktionalopeci. Håret dras ut där den tätt monterade locket satt. Det här tillståndet kan också uppstå när män med långt hår bär sina ponnytappar för hårt eller använder gummiband istället för riktiga ponnysvanshållare.

Diet

Ditt hårs hälsa bestäms också av hela din kropps hälsa. Ät balanserade måltider rik på rätt mat och du kommer att ge ditt hår den bästa chansen att hålla sig frisk. Leta efter omega-3-fettsyror i livsmedel som lax för att hålla ditt hår välfuktat från insidan ut. Livsmedel som är höga i protein som kyckling, ost och nötter bidrar också till att mata ditt hår. Kvinnor är inte de enda som behöver vara medveten om hårhälsan. Mäns hår kan bli torrt, sprött och skadat lika lätt om de rätta försiktighetsåtgärderna inte vidtas. Genom att använda rätt verktyg, tekniker och produkter kan du håll ditt hår så bra.