Hur kakaosmör tar bort ärr

 

Typer

Enligt Medicine Net finns det fyra huvudtyper av ärr som människor tenderar att lida av. Keloid ärr är ärr som är resultatet av en alltför aggressiv läkningsprocess och ärret kan sträcka sig bortom linjerna i det ursprungliga såret. Kontraktsår leder till hud som har bränts, så den här typen av ärr kan gå djupare in i muskulaturen. Hypertrofiska ärr är röda och uppvuxna ärr som inte sträcker sig utöver gränserna för den ursprungliga skada. Acne ärr är en av de vanligaste typerna, och dessa kan variera i storlek och form från djupa gropar till större ärr.

Funktioner

Kakaosmör är en högt ansedd naturlig ingrediens som används i många lotioner och krämer för att slåss mot streck och främja intensiv hydrering och läkning. Kakao smör innehåller fett extrakt från kakao bönor som ger det starka fuktgivande egenskaper som ofta används i aktuella applikationer för att blekna märken, missfärgningar av huden och ärrbildning. Enligt vitaminpulver smälter kakaosmör vid kroppstemperatur, så det absorberar snabbt in i huden och skapar en skyddande barriär.

Fördelar

Kokosmörets fuktgivande fördelar hjälper dig att uppnå en övergripande hudhälsa som uppmuntrar till läkning . Kakao smör kan också hjälpa till att till och med din hudton, vilket kommer att bidra till att minska dina ärrs synlighet. Ärr tenderar att stå ut mot din hud eftersom de är mörkare blå till lila färg eller en vit färg, så kvällen på din hudton hjälper till att minska utseendet på ärret. Kakaosmör som masseras i huden med jämna mellanrum kan hjälpa till att bryta ner ärrvävnad, särskilt när ärret är nytt. Massagen är avgörande, men kakaosmörets intensiva fuktighet intensifierar resultaten.

Tidsram

Din ärr kommer inte att helt avlägsnas med naturliga behandlingar som kakaosmör, men den dagliga applikationen över tid kommer att hjälpa du ger resultat. Effektiviteten och den tid det tar att se resultat varierar beroende på din hudtyp, klassificeringen av ärr och djupet och storleken på det ursprungliga såret. Rådfråga din hudläkare om du inte ser dina önskade resultat och du vill ta mer aggressiva steg.

Alternativ

Det finns andra naturliga alternativ för dig att utforska innan du begår en invasiv medicinsk procedur som kirurgisk borttagning eller steroid injektioner. Enligt Nutra Legacy kan dessa innehålla topisk applicering av naturliga ingredienser som aloe vera (i juice eller gelform), gurka, vitaminer E och C, honung, grönt te och tea tree olja. Ärrbildning är en naturlig del av läkningsprocessen, men resultatet kan vara en otrevlig olägenhet som många skulle vilja täcka eller helt eliminera. Dessa ärr kan lämnas över från en skada eller av hudproblem som akne och kan variera i svårighetsgrad baserat på djupet hos det ursprungliga såret och din hudtyp. Det finns flera medicinska alternativ för att avlägsna ärr som kan innefatta kirurgi och steroidinjektioner. Om du inte är villig att gå under kniven för att dölja dina ärr finns det många naturprodukter på marknaden, som kakaosmör, som har fördelar som hjälper till att minimera utseendet på dina oönskade ärr.