Hur man får och underhåller vackert blont hår hemma

 

1.

Hur blont håret ska gå, börjar snabbt med din basfärg. För svart hår rekommenderas det inte att göra detta hemma. Även den totala tonen i ditt hår (röda undertoner, neutrala eller ashy undertoner) bestämmer det initiala resultatet av ditt blonda hår kommer att vara, det här är vad toner och demi-permanenter är för.

Så först till att börja bestämma den nuvarande färgen och tonen i ditt hår för att visualisera vad ditt resultat kommer att bli. Välj också en önskad blond ton. Vill du ha en jordgubbar blondin, kanske en neutral beige blondin? Eller hur är det med sexig, snygg askblondin?

Om du har brunt hår, särskilt hår med röda undertoner, var beredd att ha orange hår när du sköljer din soloution ut. För brunt hår rekommenderar jag att du använder alternativet Frost och Glow / Tips kits av Revlon för att arbeta ditt hår upp till blondin. Höjdpunkter kan gradvis läggas till var 3-6 veckor, och du kan gradvis göra mer tills det mesta av ditt hår har blivit markerat.

Nu är det dags att applicera bleken eller markera lösningen. Var noga med att följa anvisningarna som medföljer produkten för maximal resultat. Som jag nämnde tidigare, med mörkare brunt eller rött hår, rekommenderar jag att du använder markeringssatserna och arbetar upp till ett helt blont hår.

För en ljusare brun eller en ljusare röd färg kan du applicera blekmedelslösningen på hela ditt huvud, var noga med att följa instruktionerna. Se till att du köper tillräckligt för att täcka hela ditt huvud. Om du har långt hår, se till att du köper 2 lådor eller så kommer du äntligen att se ut som en leopard!

När du har sköljt ut bleklösningen kommer ditt hår att känna sig mycket krispigt och kommer inte att vara önskad färg du letar efter. Det är troligt att det är gul eller orange.

Se till att du köper ett faktiskt 'BLEACH' eller 'LIGHTENING' -system, snarare än bara en blondin, annars håret har inte förändrats alls.

Se till att du använder din konditioneringsbehandling som medföljer blekmedlet, vilket hjälper dig att återställa ditt hår.

Om ditt hår är kvar orange, applicera antingen bleken kit igen om ditt hår inte är skört, eller gå med en cool ton demi-permanent och gå med jordgubbsblondin i 4 veckor innan du försöker bleka igen.

Nu Vi vill ändra blondans ton.

Efter blekhår, vill du aldrig lämna det tomt, det är inte avsett att bleka, du måste lägga något på toppen av det.

Med ett permanent färgämne kan du inte göra något bra, eftersom ditt hår nu har lite eller inget pigment, det betyder att färgen inte har något att ta till, så det kommer att blekna snabbt.

Vad du vill göra är att applicera en demi-permanent nyans ovanpå ditt nyligt upplysta hår.

En demi-permanent tvättar ut i 20-30 tvättar, men är mycket säkrare på ditt hår än permanent färgämne ... det lägger också pigment på din nagel så när du färgar i framtiden, färgen har något att ta till!

Demi-permanenter är mycket effektiva för att toning håret, så vi vill välja den som är den rätta tonen.

Om ditt hår blekt ut en gul eller ljus orange färg, prova en mörkblond varm toner (för att göra färgen mer lämplig tills du kan bleka) eller motverka den med en ASH eller en cool blond toner (permanent) om de gula undertonerna är ljusa tillräckligt.

Om din hårfärg har en beige underton, och du vill ha en cool ton, använd en ASH blond demi eller något annat som nämner COOL i namnet. P.S. Kall betyder blå eller grå undertoner ... men inte allvarlig ... inte märkbar.

Om ditt hår blir coolt och du vill ha det neutralt, använd en varm toner för att balansera den.

Det finns i princip 3 nivåer av färg

VARM
Neutral
COOL

Kul och neutral är de längsta från varandra, så de behöver två steg för att uppnå den andra ... ex. en applikation av cool demi gör varmt hår neutralt, två gör det coolt. Men inte två samtidigt ... du måste vänta tills ditt hår är torrt igen, och då kan du återanvända.

Varmt motverkar Cool
Cool motverkar Varm
Netral är ett perfekt balans

Du kan leka med Demi-Permanants nästan lika mycket som du vill i för att få rätt färg. Om du känner till ditt färghjul, finns det ingen anledning att du inte kan få den perfekta blonda färgen!

Tips och varningar

 • Se till att du använder en djup balsam varje gång du tvättar håret de första 4 veckorna, om du inte har extremt fet hår ... då bara en gång i veckan.
 • Tvätta bara håret varje 2-3 dagar. Det hjälper dina naturliga oljor sätta på håret och läka det tillbaka till hälsan!
 • Var noga med att använda en värmebeständig spray när du använder någon form av värmestyling ... det här är ett måste för nyblondt hår speciellt. Om du inte vill frizzy hår för hår, din bästa satsning är att skydda!
 • Använd en SPF-spray i solen, annars kommer det här underbara håret att bli gult!
 • Använd ett lambbaserat schampo till Lägg in coola toner i ditt hår för att motverka någon gul krypning (och det kommer!)
 • Få en vän att trimma håret om du inte har råd med en frisör. Bara se till att de är skickliga! Med särskilt blont hår måste du se till att alla delade ändar är trimmade och ditt hår kan växa vackert och friskt.
 • Kan bli mörkare hårorange ... en mer gradvis tillvägagångssätt rekommenderas för dem med mörkt hår.
 • Svart hår rekommenderas inte.
 • De med fint eller sprött hår bör inte försöka, eftersom bleklösningen kan vara för stark och håret kan falla ut eller steka.
 • Se till att du följer alla instruktioner som levereras med hårprodukterna.
 • Alla vill ha vacker, silkeslen och hälsosam blond hår. Heres hur man gör det så säkert som möjligt ... och hemma!