Hur man rengör silver smycken

 

1.

Samla alla dina smittade silver smycken. Örhängen, ringar, halsband och armband gäller alla. Ta tag i din hårtork och ta allt till köket där ljuset är bra och du har en plats att jobba och du har tillgång till keramisk skål eller plastbehållare. Dessutom kommer du att använda pappershanddukar och vatten.

2.

I en icke-metallbehållare som en soppskål, kopp eller förvaringsbehållare lägger du en sprut eller två flytande maträtt rengöringsmedel. Fyll behållaren med ganska varmt vatten och lägg sedan till dina smycken. Låt smyckenna sitta i behållaren i tio minuter.

3.

Sätt i handen vid kanten av behållaren för att förhindra att smycken glider ut. Häll av tvålvattnet och byt ut det med rent vatten. Låt kranan springa i en minut eller två för att noga skölja all tvål från smycken. Swish den med fingret tills all tvål sköljs bort.

4.

Lägg de våta smycken på torra pappershanddukar. Använd INTE en trasa handduk eftersom det kommer att lägga lint till dina silver smycken. Sprid smycken ut på pappershanddukar och använd hårtorken för att ta bort allt vatten. Flytta smycken runt så att varje nook och cranny är helt torr.

5.

Om du rengör silverpärlor, kommer vattnet i hålen genom pärlorna. Var försiktig med att hälla upp dem och ta extra tid med blåstorken för att se till att fukten tas bort från pärlorna.

6 returneras till rumstemperatur, returnera den till ditt smycken lagringsområde. Silver kommer att förbli tarnfritt längre om du förvarar det i en lufttät behållare eller plastpåse. Wrap silver i en mjuk trasa om du lagrar flera bitar ihop.

7.

Upprepa så ofta som behövs. Smycken av silver smycken som du använder oftare kommer att behöva städas oftare än de speciella tillfällena.

Tips och varningar

  • Upprepa rengöring efter behov.
  • Förvara dina silver smycken i en lufttät behållare eller plastpåse.
  • Vik smyckena i en mjuk trasa om du lagrar mer än ett stycke ihop så att smyckeskläderna gör Skrapa inte varandra.
  • TA EXTRA SÄRSKILD AT BLOCK DRYER INTE SKYLLER PAPPERSHANDLAREN. Använd en mikrovågskonstruerad pappershandduk för att minska risken.
  • Om du rengör silverpärlor på så sätt håller du dem så att blåstorken kan komma till någon fukt inne i pärlorna.
  • Använd INTE en tygduk för att torka smycken eftersom det gör ludd.
  • Använd alltid en hårtork. Lufttorkning kommer att lämna vattenfläckar på smycken.
  • Vet du hur man rengör silver smycken? Är dina silver smycken ser mörkare och smutsigare ut som tiden går? Är dina silver smycken inte längre ljusa och glänsande? Med dessa enkla steg kan du rengöra dina smycken i några minuter och vara stolta över att bära den igen.

    Silver smycken blir tarnished av mer än en anledning. Luften skapar en naturlig oxidation av silver. Men kroppslotioner, parfym, pulver, hårspray och svettning är också skyldiga. Regelbunden rengöring av dina silver smycken kommer att hålla det glänsande och redo att ha på sig.