Om Solglasögon

 

Funktion

Solglasögon bärs för att skydda ögonen från damm, skräp och solljus. Solens strålar avger UVA- och UVB-ljus och dina solglasögon ska skydda dina ögon från båda typerna av strålning. Solglasögon som blockerar 95 till 100 procent UVB-strålskydd och 60 procent UVA-strålskydd rekommenderas för att förhindra skador på ögonen. Dessa speciella linser finns tillgängliga på optiska butiker och hos din lokala optiker. Kontor.

Typer

Solglasögon är indelade i fyra olika linser: polariserade, speglad, fotokrom och gradient. Polariserade linser är de föredragna linserna för personer som deltar i sport och långdistansdrift. Polariserade solglasögon bidrar till att minska solens reflekterande reflexer från horisontella ytor som hav, sjöar och snötäckta ytor. Speglade solglasögon identifieras av deras linsers silverfärgade natur och bärs i förhållanden där starkt ljus och intensiv värme är normal. Spegeländare reducerar också effekterna av infraröd strålning. Fotokroma linser är ljuskänsliga. När fotokroma linsers bärare sätter sig i direkt solljus, mörknar linserna som svar på de ultravioletta solstrålarna. Gradientlinser är mörka överst och blir gradvis tydliga längst ner.

Tints

Solglasögon skapas i följande färgkombinationer: brun till gul, grå till gröngrå och rosa, lila eller blå. De bästa färgkombinationerna för att minska ögonskadorna är bärnsten, gröna eller bruna. Blåblåsningslinser, även om de är populära på grund av infomercials och reklam, har inte visats vara mer effektiva än andra former av färgade solglasögon.

Stil

Stilar av solglasögon sträcker sig från klipp-ons och wraparounds till flygare, rundlinser och stora runda ramar. Jacqueline Kennedy Onassis gjorde stora runda ramar som var populära på 1970-talet bland moderna socialiter och jet-inställande resenärer. Tom Cruise s hade RayBan Wayfarers i den berömda 1980-scenen i 'Risky Business.' Den här förekomsten av filmskapande magi tillsammans med Audrey Hepburns oförglömliga fönsterskärm i 'Breakfast at Tiffany' s 'hjälpte att odödliggöra RayBans som ikonisk solglasögon i populärkultur och filmhistoria

Överväganden

När man deltar i vintersport som skidåkning eller snowboard borde solglasögon alltid användas. Under vintermånaderna har solens strålar mycket reflekterande egenskaper vid sken på snö, is och vatten. Solstrålens ultravioletta egenskaper intensifieras och ökad exponering för solljus kan skada ögonen.

FDA kräver att tillverkare märker nonprescription eyewear med information som är speciellt utformad för att skydda konsumenterna. Högkvalitativa solglasögon med 100 procent UV-skydd är överkomliga, såvida de inte är designade av ett populärt modedesignhus. Barnens ögon är inte immuniska mot skadliga UV-strålar. Välj solglasögon för dina barn som har maximal UVA- och UVB-skydd.

Förebyggande / Lösning

För mycket exponering för solen kan leda till skador på näthinnan och hornhinnan Solglasögon som erbjuder UV-skydd kan förhindra uppkomsten av sjukdomar som katarakt, fotokeratit och solbränna i hornhinnan. Undvik att köpa solglasögon från gatuförsäljare och obehöriga säljare för att se till att dina solglasögon regleras av FDA och ger optimala nivåer av UVB-skydd. Om du är orolig om dina solglasögon skyddar dina ögon från solen, kan din optiker kontrollera kvaliteten på dina linser och deras UV-hållfasthet. För att hålla solglasögonen i form, avstå från att bära dem på toppen av ditt huvud. Solglasögon är mer än moderna nyanser som bärs av kändisar för att skydda dem från paparazziens nyanser. Faktum är att solglasögon är ett viktigt tillbehör för att skydda dina ögon från hård ultraviolett strålning. Från solskydd som bärs över receptramar till designerögonskydd som omfattas av Swarovski-kristaller, är solglasögon obligatoriska året runt ögonskydd för soldyrkare, strandälskare och varje familjemedlem.