Snabba och enkla tips för hårväxt

 

Drick mer vatten

Att dricka tillräckligt med vatten är viktigt för att hålla håret skinnigt, friskt och växande. Dehydrering kan leda till tråkigt, torrt och sprött hår samt brott. Se till att du dricker dina rekommenderade åtta glasögon om dagen och undviker socker- och koffeinfyllda drycker när det är möjligt. Även om du dricker tillräckligt med vatten kanske det inte gör att ditt hår växer snabbare, kommer det att rädda dig från splittrade ändar, sprött hår och extra trimning.

Få tillräckligt med sömn

Se till att du får din rekommenderade åtta timmars sömn varje natt . Utan tillräcklig sömn kommer din kropp inte att ha tillräckligt med energi för att ge näring till hår och stimulera tillväxt. Hårväxt kan faktiskt ske snabbare under sömnen, så om du inte blir tillräckligt, saknar du dig.

Få rörelse

Regelbunden träning förbättrar cirkulationen i hela kroppen, inklusive hårbotten. Ökat blodflöde innebär att mer blod och näringsämnen levereras till hårsäckar. Även om det inte kommer att ge samma resultat som träning, kan du också öka blodcirkulationen i hårbotten genom att stimulera hårbotten med en daglig mild massage.

Naturliga behandlingar

Det finns många sätt att stimulera hårväxt utan någon typ av kirurgi eller kemikalier. En hälsosam kost med hög proteinhalt är ett sätt att öka hårväxten genom att öka blodflödet och mängden näringsämnen som levereras till hårsäckarna. Vissa örter och enkla köksredienser har också egenskaper som kan uppmuntra hårväxt. Castorolja, kokosolja, Amlaolja, olivolja och äppelcidervinäger kan masseras i hårbotten för hårväxt. Massan av en frisk lök, när den gnidas i hårbotten, har samma effekt. Dricka spenat, alfalfa, sallad och morotsjuice kan också förbättra hårväxten. Det finns inga mirakelkurer för snabb hårväxt och inget sätt att få märkbart längre hår över natten, men det finns några saker du kan göra för att främja en hälsosam hårväxt. Följande tips är snabba och enkla saker du kan göra varje dag för att hålla ditt hår växande snabbt.