Tips om att göra håret friskt

 

Slå ner värmen

Värme är en av de största synderna för att skada ditt hår, eftersom det spärrar enskilda strängar av den fukt som de behöver förblir böjliga och fjädrande. Torrt hår leder snabbt till ohälsosamt hår genom brott och splittrade ändar. Du behöver inte ge upp dina heta verktyg helt och hållet, men du bör vara försiktig när du använder dem och behandla ditt hår med ett värmeskyddsmedel först. Om du måste torka, låt ditt hår lufttorka så mycket som möjligt och till och med då Håll hårtorket i en medellång eller kall miljö.

Du är vad du äter

Ditt hår är en bra indikation på din övergripande hälsa och de som får full dos av de väsentliga vitaminerna och näringsämnena kommer sannolikt att ha hälsosammare tresses. Ät en kost rik på protein, fettsyror, betakaroten, vitaminer A och B, folsyra och zink. Om du redan äter hälsosamt men vill se till att du täcker dina baser kan du få 'hår vitaminer' på din lokala apotek eller hälsokostaffärer som kombinerar väsentliga för hälsosamt hår i ett piller. Dessa tillskott kan hjälpa, men kom ihåg att de inte kan ersätta en hälsosam kost.

Håll det naturligt

Hårda kemikalier eller blekmedel kan göra ett nummer på bräckligt hår, så använd dem sparsamt och bebis ditt hår afterwa rd för att hålla den i bästa möjliga skick. Om du alltid har gått ljusare med din hårfärg, utforska en mörkare nyans eftersom färgämnet är mindre skadligt för ditt hår än peroxid. Om du ofta använder stylingprodukter, använd ett klargörande schampo en gång i månaden för att hålla rester från att bygga upp på ditt hår.

Underhåll

Att få ditt hår till ett hälsosamt tillstånd är inte en engångsfix. Du måste behålla en bra rutin för att hålla ditt hår så gott som möjligt. Veckovisa djupkonditioneringsbehandlingar hjälper till att återställa vilken fukt som går förlorad genom styling och dagligt slitage. Undvik att rensa ditt hår varje dag, eftersom det ofta gör att håret av de naturliga oljorna förblir hårda. Massera hela hårbotten hela dagen med fingertopparna för att öka cirkulationen och uppmuntra ny hårväxt. Regelbundna trimmer hjälper till att styra wispy eller splittrade ändar och ge ditt hår ett mer färdigt utseende. Många produkter och hårvårdsprodukter kan orsaka skador på ditt hår, så det är inte förvånande att en hel hårvårdsproduktersindustri är avsedd att återuppliva håret och göra det mer hälsosamt. Även om vissa av dessa produkter är användbara och värda, är de inte mirakelarbetare och ofta när skadan är klar är det svårt att vända om det. Att uppnå och bibehålla friskt hår är lika enkelt som att genomföra en förnuftig vårdrutin och behandla ditt hår med den delikatess det förtjänar.