Vad är den bästa balsam för skadat hår?

 

Ingredienser

Torkat hår kan inte behandlas med enbart schampo. Det måste vara konditionerat, och i vissa fall djupt konditionerat, för att reparera skadade hårsäckar och delade ändar. När du väljer en balsam, leta efter viktiga ingredienser som panthenol och glycerin (används för att binda vatteninnehållet till håret); oljor som lanolin, oliv och honung (används för att fylla fukt); smörjmedel som shea, jordnötter och kokosnötter; och citrusxtrakt som citron och apelsin (används för att återställa glans). Polymerer kan också ingå i dyrare balsam. Exempelvis är katjoniska polymerer, som riktar sig mot och behandlar skadat hår, inte vanligt förekommande i ekonomikonditioneringsmedel; Polymererna finns emellertid ofta i märkesnamnskonditioneringsapparater som används i salonger och säljs i high end skönhetsbutiker.

Intensive Hair Conditioners for Damaged Hair

En 2009-artikel i virusbladet All Women Talk, namnet Skin en Apothecary Fransk Hårpasta ($25), Infusium ($30), Joico K-Pak Deep Penetrating Reconstructor ($24), Kerastase Oleo Relax ($58), L 'Oreal Nature's Therapy Mega Fuktbehandlingsbehandling ($11.95), Terax Original Crema ($22) och Terax Original Lotion Life Drops ($30) som de sju mest intensiva hårbalsamerna för skadat hår.

Majonnäs

Lägg märke till majonnäs för att rengöra fuktigt eller torrt hår. Låt majonnäsan förbli på håret i 10 till 15 minuter och skölj sedan noggrant för att förhindra uppbyggnad. Wrap håret i en varm handduk eller plastmatvinda för en mer intensiv behandling, enligt freebeautytips.com. Det naturliga kolesterolet i majonnäs återställer sken och reparerar skador utan torkningseffekter av alkohol, en ingrediens som finns i många kommersiellt köpte kolesterolhårkonditioneringsmedel.

Naturliga ingredienser

Naturliga ingredienser som avokado, äggula, olivolja och äpple cider vinäger är alla bra naturliga ingredienser för torrt, skadat hår. Dessa lättanvända ingredienser kan läggas till rent, fuktigt hår för glänsande hår som fylls på och fuktas från rot till spets. Alla ingredienser ska lämnas på håret i 10 till 20 minuter och sköljas helt. En handduk eller plastmatfyllning kan också användas för att fästa håret.

Varning

För att uppnå maximala resultat av en hårbalsam, är det bäst att följa tillverkarens anvisningar. Till exempel, i balsam för skadat hår ska sprutas eller appliceras på rent, fuktigt hår. Håret ska stylas som vanligt. Om du inte tillåter balsam att stanna kvar på håret tills nästa tvätt skulle resultera i att produkten inte är effektiv mot skada och frizz. Använd endast den rekommenderade dosen för att undvika en tung eller fet inverkan. Skaddat hår är vanligen ett resultat av kemiska processer, färgning och frekvent användning av rätjärn och krullningsjärn. Men med en bra balsam kan du behandla skadat hår en gång för alla. Lär dig de mest effektiva kommersiella produkterna liksom de dolda hårbehandlingarna direkt i ditt kök. Alla är lätta att använda.