Om skor med hjul

 

Identifiering

Skor med hjul har vissa standardfunktioner som de kan identifieras. Alla kommer att ha en ganska tjock tunga med tillräckligt med utrymme för att hålla minst ett litet par hjul. De kommer att ha en ihålig recess där hjul kan lagras när de inte används. Skopans överdel kan inte lätt uppfattas som en sko med hjul, men en blick på skoens enda kommer att ge bort den varje gång.

Funktion

Huvudsyftet med skor med hjul är att gå runt snabbt och ha det roligt. Skorna kan bäras som ett vanligt gångande par som omedelbart omvandlas till en rullskridsko. Eftersom folk kan rulla runt snabbare än de kan gå runt, kan extrahera hjulen från skorna få en person ner hjulet kommer också att tillåta bärare att prova olika tricks, spins, stunts och andra skridskor rör sig i vila.

Typer

Flera varianter av skor med hjul är på marknaden. Den mest populära är en sneaker-typ som har hjul i hälen. Sneakers stilar sträcker sig från standard tennissko till sportigare versioner av gångskor. Vissa kan ha mer än en uppsättning hjul i hälområdet och andra kommer att ha hjul i hälen och på framsidan av skon, nära boll på foten. Andra stilar inkluderar en sko som liknar en mini-boot eller till och med plattformsandaler med hjul. De med hjul i backområdet kräver bara lite mer träning för att behärska. Användaren måste lära sig att luta sig tillbaka och balansera all sin vikt på hälområdet.
Det mest populära varumärket med hjul är Heelys. Detta Dallas-baserade företag startade med begränsad distribution i slutet av 2000 och var fraktskor med hjul internationellt några månader senare. Andra märken inkluderar Pro-Nova och LaKidz. Skor med hjul finns i vissa sportaffärer, specialbutiker och leksaksaffärer eller online (se Resurser).

Varning

Skor med hjul måste bäras med största försiktighet. Eftersom skosulan innehåller en ihålig kammare för hjulen, stampar runt eller går eller trampad terräng kan skada botten. Bärare måste också lyssna där de rullar. Ojämna ytor, is, trasiga trottoar, trappor och annan farlig mark kan vara farliga om du försöker köra på hjul över det. Hjulskor kan vara förbjudna eller helt enkelt oförskämda att bära på vissa ställen, såsom tingshus, kyrkor, parkeringsplatser eller ner i korridorerna på jobbet.

Överväganden

För dem som kanske inte vill investera i ett par skor med hjul finns ett annat alternativ. En enhet som heter Wheel Blazers kan omvandla de flesta vanliga skor till en provisorisk rullskridskoåkning. Hjulblåsare är en uppsättning med två hjul fäst på en vagga som passar på baksidan av varje sko. Hjulen lyser upp när de spinner runt, vilket ger några spännande bilder om du rullar med dem i svagt ljus. Människor behöver inte springa ragged genom staden när de helt enkelt kan lägga på ett par skor med hjul. Ett populärt föremål för barn, och även vissa vuxna, skor med hjul kan hjälpa människor att whiz ner på gatan eller hjälpa dem att behärska några av samma snygga trick som används när man rullar skridskor. Skor med hjul finns i flera olika sorter, erbjuder ofta reservdelar och har varit populära nog för att vara förbjudna eller avskräckta på vissa offentliga platser.