Bobbed hårklippningar för tjejer med Bangs

 

1920-talet Bob

Bob blev först populär under första världskriget. I 1915 klippte en populär balsalsdansare, Irene Castle, hennes hår för praktiskt och bekvämt. Det här kallades slottboben, och snart gick kvinnor upp för enkla skötselbobbar. Boben av det årtiondet och början av 1920-talet var trubbigt klippt i öra och kunde bäras med pärlor eller borstas bort från ansiktet. I mitten av 1920-talet erbjöd den shingled boben en kortare och mer extrema version, eftersom håret klipptes ganska kort vid nacken och vinklade sedan mot ansiktet.

Bobs på 1960-talet

Andra stilar har kommit och gått; Boben återvände emellertid med fervor på 1960-talet. Vidal Sassoons klassiska bob från 60-talet skapade en slät och lätt att ha på sig och kunde bäras med eller utan pärlor. Sassoon s bob var inte så annorlunda än 1920-talets skott, men gav ännu en gång kvinnor en lättskött lösning på hår styling som inte krävde sprayer, lacker, rullar eller vanliga salongbesök för styling. Den klassiska 1960-talet bobben kan vara lite allvarligt, men moderna alternativ kommer att fungera för något ansikte.

Modern Short Bob

Den moderna korta boben med bangs kan fungera för alla ansiktsformer. Medan klassiska bobs var alla en längd, idag många bobs Inkludera skiktning, formning och rakhyvlingsteknik för att mildra denna klassiker. Välj en trubbig bob med tunga slag för en look som påminner om den klassiska 1920-skådespelerskan Louise Brooks eller mjuka den något med rakhyvlar för en modern kant. Långa, böjda knoppar kan göra den här grundläggande boben bra för rounder ansikten.

Långa bobar

Långa knäppta knoppar med knoppar förblir en mångsidig och lätt frisyr. Håret kan blåsas rakt, strykad eller krökt. Tunga knivar skär rakt akro ss kan skapa en retro Bettie Page-look, med tanke på hennes år som en framgångsrik knäppt tjej, och bäras med huvudband eller helt enkelt ramma dina ögon väl. Längre bollar kan bäras framåt eller borstas tillbaka för att erbjuda extra mångsidighet för din bob. En lång bob med pärla är idealisk om du fortfarande vill ha bekvämligheten med en hästsvans med ett enkelt, trubbigt, geometriskt snitt.

Styling Your Bob

Oavsett om du har en kort eller lång bob, du kommer att bli förvånad över mångsidigheten hos din bob med pärlor. En kort bob kan accenteras med barrettes, huvudband eller halsdukar. Curling, flat-strykning eller retas kan också ändra ditt bobs utseende. Lägg till höjd i kronan och en bred halsduk knuten i håret för ett lekfullt retroutseende. Längre bobbar kan bäras med dessa trick eller du kan välja att stile din långa bob i ponnytappar, pigtails eller en klassisk fransk twist. Bobben är en klassisk frisyr som smickrar många ansikte typer och fungerar bra från barndomen genom de gyllene åren. De mest moderna och trendiga inkarnationerna i den klassiska boben har smäll, oavsett om de är mjuka och sidosvepta eller tunga och dramatiska. Den högra bobben med pärlor kan ljusna ditt ansikte och arbeta för professionellt, formellt eller avslappnat utseende och livsstil. Enkel omhändertagning och bekväm praktik gör denna gamla frisyr till en ny favorit.