De bästa vitaminerna för kvinnors hårväxt

 

Vitamintillskott

Även om det rekommenderas att få massor av vitaminer naturligt genom mat, får de flesta inte den rekommenderade mängd. Vitamin B-komplexet, C-vitamin, järn och lysin är perfekta vitaminer för hårhälsa och Vitamin B1 hjälper till att skapa protein i kroppen, vilket är viktigt för friskt hår, hud och naglar. Det bidrar också till att förbättra glans och tjocklek av hårsäckar. Niacin och E-vitamin är bra vitaminer för kvinnors hårtillväxt eftersom de kan bidra till att förhindra håravfall. Mineraler som zink, järn och magnesium arbetar också för att förhindra håravfall och gallring.

Den rekommenderade dagliga dosen för kvinnor är mellan 75 och 2000 mg C-vitamin och ungefär 18 mg järn. Dessutom rekommenderas 310 milligram magnesium och 15 till 1000 milligram vitamin E. Niacin är också viktigt, med baslinjen 14 till 35 milligram. Den dagligen rekommenderade dosen av vitamin B1 är ca 1,1 milligram. Sist men inte minst, rekommenderas 12 mg lysin och 8 mg zink för dagligt intag.

Vitaminer finns i mat

De bästa vitaminerna för hårväxt finns ofta i färska, naturliga livsmedel. Livsmedel som anges nedan innehåller vitaminer och mineraler som levererar kroppen med viktiga näringsämnen för att förhindra håravfall, skapa tjockare och skinnigare hår, samt främja hårväxt.

Vitamin C finns i melon, de flesta bär, citrusfrukter som citroner och apelsiner, potatis, broccoli, kål, kale och spenat. Järn finns i alla typer av fisk och i grönsaker som kronärtskockor, spenat och broccoli. Magnesium finns närvarande i kronärtskockor, spenat, nötter, bönor, fisk och broccoli. Solrosfröer, avokado, fleromättade vegetabiliska oljor som majsolja, vetex och fisk erbjuder gott om källor till vitamin E. Kyckling, svamp och fisk innehåller niacin. Vitamin B1 finns i vattenmelon, spenat, tomater och sojamjölk. Läckerväxter, ost, fisk, rött kött, sojabönor och ägg är vanliga källor till lysin. Mörkgröna bladgrönsaker, yoghurt, ost, linser och magra proteiner som de som finns i fjäderfä ger zink. Oavsett om du förlorar ditt hår eller helt enkelt vill det växa bättre, finns det många vitaminer som hjälper till med hårväxt. Håravfall kan orsakas av många faktorer, inklusive brist på rätt näring, stress, sjukdom och brist på vitaminer och mineraler. Bortsett från vitaminer och mineraler bidrar många hårprodukter på marknaden till att öka hårväxten, och göra den tjockare. För optimal hälsa och hårväxt är det bästa alternativet för hår att ta vitaminer dagligen.