Hemligheter att göra ditt hår växa

 

Byt till en hälsosam kost

En diet som är hög i protein ger de nödvändiga näringsämnena till ditt hår. Protein finns i fisk, ägg, fjäderfä och även i grönsaker. Nötter är också rik på protein, särskilt mandlar och cashewnötter. Om du bestämmer dig för att konsumera ägg och fjäderfä, var noga med att bara äta äggvitorna för att undvika höga kolesterolhaltar och ta bort huden från kyckling för att minska mängden mättat fettintag.

Vitamintillskott

E-vitamin och C är populära i kosttillskott för hårtillväxt eftersom de främjar cirkulationen, vilket främjar hårväxten. Andra ingredienser att leta efter omfattar: vitamin B-6, betakaroten och linfröolja. Dessa vitamintillskott finns i de flesta hälso- och vitaminbutiker. Innan du tar, bör du kontakta din läkare för att säkerställa att det inte kommer att störa något annat läkemedel du kan vara på.

Var försiktig med ditt hår.

Färgning, perming och användning av värme på håret kan stressa håret och orsaka brott. Byt till en mild eller fuktgivande schampo och balsam för att minska stress. Ge ditt hår en djup konditioneringsbehandling eller en varm olivoljebehandling en gång i veckan för att återställa vitaminer och styrka till ditt hår. I stället för att använda en hårtork på håret , låt ditt hår lufta torrt och använd en vidbränd kam. Använd en värmebeskyttande spray om du bestämmer dig för att platta järn eller torka. För att öka mjukt och fukt, häll en matsked honung i håret och massera det i hårbotten Låt det sitta i 10 minuter och tvätta det ut. Hemligheten för att växa ditt hår är en kombination av en hälsosam diet, vitamintillskott och undviker hårda behandlingar vid styling. Tillsammans med mjuka hårprodukter finns det många hushållsartiklar som du kan använda som en del av ditt hårregime för att återställa fukt och förbättra styrkan. Hår kan ta månader för att visa dramatiska resultat, och du bör ha dina ändar trimmade varje par månader för att undvika splittrade ändar och brott.