Hur använder jag hårklippare hemma?

 

1. Använd borsten i hårklipparens kit för att säkerställa att det inte finns kvar kvarstående hår kvar på klipperna från tidigare användning.

2.

Sätt några droppar clipperolja på klipptänderna. Slå på maskinen tillfälligt så att oljan fördelas jämt på klipptänderna. Denna olja gör det möjligt för klipparna att klippa håret smidigt.

3.

Lägg en stor droppduk på golvet under stolen där du kommer att klippa hår. Placera en stor trasa över axlarna och ta den i halsen på din skjorta.

4.

Bedöm hur mycket hår du vill klippa och välj lämpliga vakter eller distansorgan som medföljer hårklippare. Fäst det önskade skyddet mot klipparna och se till att det är ordentligt på plats. Om skyddet faller av kan du sluta med en kortare frisyr än vad du hade planerat.Du kan alltid börja klippa håret med de längsta vakterna och arbeta dig ner tills du hittar den storlek du vill ha.

5.

Spraya bara lite vatten på håret och kamma håret i den stil som det naturligt växer.

6.

Skär ditt hår med clippersna. Börja alltid på baksidan av huvudet och gå upp till pannan. Flytta alltid klipperna mot den naturliga riktningen av hårväxt eller annars kommer du att hamna i en ojämn frisättning.Stoppa och borsta håret från dina klipperblad och vakter genom hela hårskärningen för att bearbeta så att de fungerar optimalt hela tiden. Applicera mer olja på klippbladet om du skär mycket hår.

7.

Avsluta hårklippningen genom att fästa de kortaste vakterna och trimma håret runt öronen och vid nacke i din nacke.

Tips och varningar

  • Rengör klipparna så snart du har klippt håret. Applicera en annan runda klipperolja och kör maskinen i några sekunder. Detta kommer att hålla clippersna i gott skick.
  • Öva på ett mannequinhuvud med falskt hår om du är osäker på att använda hårklippare på ditt eget hår.
  • Aldrig vattna ditt hår för mycket eftersom detta kan skapa klumpar som, om klipperna ens kan komma igenom dem, kommer att lämna dig med en ojämn frisättning.
  • Välj alltid från uppsättningen vakter som följde med exakt märke och modell hårklippare du har , eftersom olika skyddssatser inte alltid är lika långa.
  • Att använda hårklippare hemma är ett ekonomiskt sätt att klippa ditt hår kort. Du kan också använda dem på andra, inklusive barn, säkert. Hårklippare levereras med ett antal tillbehör och olika vakter som gör att du kan klippa håret i olika längder om du inte har kompetensen att klippa håret med sax. Hårklipparens funktioner inkluderar ergonomiska former, trådlös laddning och dammfunktioner. Smörjning Olja för underhåll är viktigt för klipperna att fungera bra. När du väl har valt ett par klipper, bekanta dig med dem innan du använder dem.