Hur fungerar nipple piercing?

 

Inte din genomsnittliga piercing

Det är inte ovanligt att se någon med öronen genomborrade. Många gallerior har butiker med öronpiercingstationer, men hur är det med att piercing andra kroppsdelar som dina bröstvårtor? Är det samma process, eller behöver du specialverktyg?

Storlekar och stilar

Typiska nippel smycken består av minst en stapel med små bollar som skruvas i båda ändar för att få baren att falla ut. Andra smycken inkluderar hästskoformade bitar med flared ändar. För att undvika infektioner, är nippel smycken ofta gjorda av kirurgiskt stål.

Nippel smycken mäts av mätare. Ju större gauge nummer, desto mindre piercing. En två gauge bar är ungefär En tum i diameter, medan en 20-gauge bar är ca 1/32 tum.

Processen och läkning

Bröstvårtpiercing använder några få små utrustningar: en klämma, en ihålig nål, nippel smycken, något att markera med och desinfektionsmedel. Förfarandet handlar först om att sterilisera nippeln, de är ola (området kring bröstvårtan) och själva piercingnålen. Några föredrar att också döma området med is för att göra den första ingången lite mindre smärtsam. När hela området är steriliserat, skulle piercer markera nålens ingångs- och utgångspunkter. Han skulle sedan hålla klämmorna (som liknar miniatyrtång) på nippeln för att göra bröstvårtköttet bredare och för att stabilisera bröstvårtan. När klämman är fast, skulle piercerna hålla sig i en ihålig nål genom de markerade inmatnings- och utloppspunkterna. Efter några sekunder skulle piercerna sätta in den aktuella stången eller nålen som bäraren har valt. Den infogade smyckenfältet skulle trycka ut den ihåliga nålen. Han skulle då ta klämman och hålla ena änden på plats medan han skruvade en boll och sedan byta sidor, genomföra piercingprocessen.

En bröstvårtpiercing kan ta var som helst från en månad till två månader för läkning. Det rekommenderas att man inte undviker att röra genom piercing under den här tiden eftersom det blir extremt ömt. Det ska rengöras två gånger om dagen med antibakteriell, doftfri tvål. Se avsnittet Resurser nedan för ytterligare vårdinstruktioner.