Hur man bryr sig om färgbehandlat hår

 

1.

Shampoo och konditionera ditt hår med hårvårdsprodukter som är speciellt utformade för färgbehandlat hår. Dessa produkter har extra fuktighetsgivande ingredienser för att hydratisera sköra strängar och göra färgen ljusare.

2. Använd en djupreningsbehandling en gång i veckan. Eftersom färgat hår ofta avlägsnas av dess eteriska oljor, kan endast en djup fuktgivande behandling bidra till att återställa ljusstyrka och glans. Belägg ditt färgbehandlade hår från rötterna till tips med balsam och låt den vara i 10 till 15 minuter innan du sköljer bort.

3. Applicera en het oljebehandling en gång en månad. Du kan köpa en behandling från den lokala apoteket eller göra din egen med olivolja och söt mandelolja. Blanda olivolja och söt mandelolja tillsammans och värm blandningen i cirka 30 sekunder i mikrovågsugnen. Applicera på fuktigt hår och kamma igenom för att belägga varje strand. Låt oljorna absorberas djupt i dina färgbehandlade lås för att släta och platta håret, vilket gör att det ser blankt ut och mjukt.

4.

Kamma håret med en bred tandkam för att minimera brott. Penslar lägger för mycket stress på håret, vilket gör att trådarna blir smala och avbrott. Eftersom färgbehandlat hår redan är ganska sprött, kan det vara mycket skört att borsta det felaktigt eller för kraftigt. Det kan skada det mycket.

5.

Applicera en inklädnad på håret efter varje dusch. Spraya balsam på rötter och spetsar för att fortsätta hydratiseringsprocessen och lås hårfärgen.

Tips och varningar

  • Undvik curlingjärn, plattjärn och varmvalsar. Dessa kommer att leda till mer skada på redan uttorkat hår. Undvik andra kemiska processer som perming och straightening. Undvik exponering för klor. Om du måste komma i kontakt med klor, skölj den omedelbart med kallt vatten. Undvik sol exponering så mycket som möjligt. De hårda strålarna kan lägga till mer skada på dina lås.
  • Färgbehandlat hår behöver extra speciell behandling för att bevara färgen och ge tillbaka förlorad fukt. Färgning gör det vanligtvis att det skadas. De hårda kemiska färgerna gör att håret förlorar en del av sin naturliga fuktighet vilket i sin tur resulterar i torrt, sprött hår. För att bibehålla glänsande lås är det viktigt att konditionera och reparera håret.