Hur man främjar svart hårväxt

 

1.

Investera i kvalitetshårprodukter. Läs etiketterna och försök att undvika produkter med fyllmedel som mineralolja och bensinatum. Dessa produkter tätar hårsäckar, hämmar hårväxten. De sitter också ovanpå håret och förhindrar att den behövda fukten tränger in i håraxeln. Du vill ha produkter som ger fuktighet för att hålla håret fuktigt och det innehåller protein för att hålla håret starkt.

2.

Shampoo ditt hår ordentligt regelbundet. En ren, oljebaserad och smutsfri hårbotten tjänar som en bra miljö för hårväxt. Som nämnts behöver afroamerikanskt hår fukt, så ett fuktgivande schampo är bäst. Du bör också överväga ett klargörande schampo, vilket städar extra smuts och produktuppbyggnad från håret, till skillnad från vanliga schampon.

3.

Konditionera ditt hår. Conditioners är ett måste. Beroende på hårets tillstånd, överväga att djupt konditionera ditt hår efter varje schampo. För djupt tillstånd måste du använda produkter som anger 'djup konditionering' eller 'konditioneringsbehandling'. Vanligtvis lämnar dessa produkter på håret under en längre tid - antingen 15 till 30 minuter under torken eller 45 minuter i timmen om du använder en plastlock.Proteinkonditioneringsbehandlingar är också nödvändiga och bör utföras efter behov. Protein ger styrka till svaga hårsträngar. För att främja hårväxten måste du försäkra dig om att ditt hår är starkt. Så, om du finner att du är ha mycket avbrott, eller om dina strängar är svaga, använd protein för att stärka håret. Proteinbehandlingar brukar nämna ord som 'återställande behandling' eller 'rekonstruktör'. Du kan också identifiera proteinkonditioneringsmedel genom att läsa ingredienserna. Protein är vanligtvis listad i produkter som veteprotein, sojaprotein, silkeprotein eller silkesaminosyror.

4.

Fuktar håret dagligen eller efter behov. Lägg en liten mängd fuktkräm i handflatan, emulgera det genom att gnugga händerna ihop och applicera det på ditt hår. En bra fuktkräm kommer att ha de två första ingredienserna som vatten och glycerin. Glycerin är en biprodukt av animaliska och vegetabiliska fetter som fungerar som fuktgivande medel och lockar fukt. Produkter som innehåller glycerin har stora fuktgivande egenskaper.

5.

Skydda dina hårs ändar. Om du har en relaxer och du ser ny tillväxt var sex till åtta veckor, betyder det att håret växer, men problemet är att du inte behåller sin längd. För att behålla längden, håll dina ändar friska genom att trimma delade ändar, vid behov, och håller ditt hår upp och borta av kläder som kommer att göra att den smittas.

6.

Skydda ditt hår på natten. Täck ditt hår med en satäng eller silkedräge , eller använd en kuddeväska av satin eller silke. Satin och silkevävnader orsakar inte hårbrott, till skillnad från bomullsdukar eller örngott som orsakar att håret bryts vid kontakt.

7.

Begränsning relaxers. Relaxers bryter ner håret och lämnar det i ett försvagat tillstånd. Om det görs för ofta kan det orsaka svagt och ömtåligt hår som är benägen att bryta. Försök att slappna av åtminstone var 8 till 10 veckor. Om du kan gå längre, Det kan vara mer fördelaktigt att behålla hårets styrka. När du slappnar av, var noga med att bara slappna av den nya tillväxten. Överlappande relaxers orsakar också svagt och ömtåligt hår.

p> 8.

Begränsa värmestyling. Värmestyling försvagar också håret och orsakar skador, så använd stylingjärn och sprängtorkar sparsamt. Det kan vara svårt, men det kommer att löna sig på lång sikt. Försök att begränsa dem till en gång i veckan, och sedan sträva efter längre om du kan. Som ett alternativ till att blåsa torkning, försök lufta torka håret antingen i en valsesats eller våt wrap. För att behålla din stil tills din nästa tvätt tvättar du håret på kvällen eller använder rullar eller stiftkrullar för att behålla stilen. Även ångrullar skulle vara ett klokare alternativ till värmestyling, eftersom de krullar håret med ånga istället för torr, direkt värme.

Öka ditt vattenintag. Drickvatten håller din kropp, inklusive ditt hår, välhydrerad. Enligt Mayo Clinic rekommenderar de flesta läkare 8 till 9 koppar varje dag.

10. Ät rätt och ta kosttillskott. Som med vattenintag hjälper du att äta rätt och ta kosttillskott bidrar till din allmänna hälsa. Men eftersom ditt hår är biprodukt av vad du äter, får det fördelarna med hälsosamma matvanor. Protein och berikade livsmedel, som kött och bönor, och omega 3-fettsyror, som finns i vissa fiskar som lax, kan också främja hårväxt. Du kan också lägga till protein och omega 3 fettsyror till din kost genom att ta kosttillskott. Åtminstone en multivitamin hjälper till att ge en miljö för att ditt hår ska trivas.

Tips och varningar

  • Var patient när du försöker främja hårväxt . Hemliga potioner och mirakelprodukter existerar inte. Om du ger en optimal miljö för att ditt hår ska trivas, kommer det att göra så snart som möjligt.
  • Hårväxten är inte missbrukande för afroamerikanska kvinnor. Det kan uppnås med rätt produkter, hårvårdsmetoder och lite engagemang. För att främja svart hårväxt måste du skapa en intern och extern miljö som gör att ditt hår trivs. Ditt hår växer alltid, men målet är att ta hand om och behålla det växande håret.