Hur man gör Rockabilly frisyrer

 

Ladies 'Frisyrer

1.

Få rätt Rockabilly frisyr. Detta är viktigt om du vill återskapa frisyren i den här eran autentiskt. tums lager i hela håret förutom skiktet bredvid öronen som är tre inches lång. Resten av håret får inte vara mer än fyra inches lång om du är fast vid att ha en helt äkta Rockabilly frisyr.

2.

Dela ditt hår i framsidan. Ta ungefär en en-två-tums sektion (en tum lång, två tum bred) från framsidan av ditt hår vara om du har något). Avsnitt det bortsett från resten av ditt hår. Det här är den del du kommer att curling i nästa steg.

3.

Perfekt Rockabilly-krullen Det finns två typer av krullar för kvinnor: stora rullkrullar och snäva stiftkrullar. De större krullarna var typiskt längst fram i armbandet medan stiftkrullarna var på baksidan. Använd stora varmvalsar (ungefär en tum i diameter) för att rulla Hårets främre lager, som måste vara lite fuktig. Ta bort rullarna när de är kylda. Skaka krullarna för att skapa volym och stifta dem för att hålla dem på plats.

4.

Stil ryggen med stora rullar eller stiftkrullar. För lösa vågor, krulla de längre skikten i ryggen med heta rullar. Använd fingrarna för att kamma ut krullarna, vilket gör dem mindre täta. Knackkrullarna är lite mer utmanande. Ta en halv tum bred hårsträng (igen, håret måste vara lite fuktigt), belägg det med gel eller spray och vind (vrid inte) runt din finger. Knappa det i sitt upplindade tillstånd mot ditt hår, med en pin-curl pin. Fortsätt tills allt håret du vill ha pin-curled är gjort på detta sätt. Låt torka i ca 24 timmar, ta bort alla stiften, kasta håret och använd fingrarna för att lite kamma ut krullarna.

Mäns frisyrer

1.

Få rätt klipp. Längre överst och väldigt kort (nästan en buzz cut) på baksidan och sidorna. Långa sideburns a la Elvis är valfria.

2.

Dela ditt hår på sidan, ungefär en tum från den naturliga mitten av hårlinjen. Slick tillbaka hårt med hjälp av gel. Detta är den enklaste Rockabilly-stilen för män.

3.

Perfekt pompadour. Rockabilly frisyrer är antingen slicked back eller pompadour, som refererar till de längre låsen på framsidan av ditt huvud. Applicera lite gel på rötterna och torka upp och ner (bara böj ditt huvud framåt) med en rund- borsthårig borste, reta håret för att få det att stå. Använd en fasthållande gel eller pomade för att hålla pompadouren upp. Det är som en krökt front i en dam frisyr, men inte lika uttalad. Hänvisa till Elvis eller Frank Sinatra för visuella stiler.

Tips och varningar

  • För ett mer feminint och nyckfullt utseende, lägg några färska eller faux blommor i dina lockar.
  • Rockabilly hänvisar till 1940-talets stil. Frisyren under denna tid följde ett uppsatt mönster i längd, textur och generell stil. Krullar var ett absolut måste för damer, medan männen populariserade 'greaser' -utseendet. För referens, titta på bilder av kändisar som Rita Hayworth, Ingrid Bergman och Bettie Page för att få en uppfattning om vad en riktig Rockabilly frisyr ska se ut. Du kommer att märka mycket täta krullar runt pannan för en updo och lösare vågor når axlarna när håret är stylat ner.