Hur man handlar Vintage i Atlanta

 

1.

Gå till Little Five Points. Även känd som 'Little Five', är denna eklektiska del av Atlanta den lokala guldgruvan för vintage shopping. Stoppa vid huvudattraktionen i Little Five först - Stefan's Vintage Clothing. Stefan's äldsta tappbutik i Atlanta är märkt med high fashion appeal och är känd för att ha på sig avancerade klänningar, päls och cashmererockar , invecklade hattar, vintage cigarettväskor och tillbehör, och till och med bröllopsklänningar. Stefan s rankas ofta den bästa vintageaffären i Atlanta av Citysearch online, Atlanta Journal-Constitution och andra lokala medier.

2.

Besök de andra funky och klassiska vintagebutikerna i Little Five Points. Psycho Sisters är en bästa satsning: den här affären med två våningar levererar föremål som spänner från designer-brand-jeans som True Religions till kostymsdesign från mitten av 20-talet. Clothing Warehouse rymmer t-shirts (merchandised bekvämt efter färg), olika västerländska slitage, solglasögon, Levi's jeans och mer casual vintagekläder. För gamla skolans oddities, besök The Junkman's Daughter innan du lämnar Little Five Points. Den här butiken bär ovanligt Halloween-garb, rock-and-roll-klädsel, vinylbyxor, 1980-talet och allting off-beat.

3.

Gå till Midtown s Lucky Exchange. Den här populära tappbutiken har kvalitetsåterförsäljningsplagg i snyggt lagrade reoler och är en lokal favorit för herrarnas jackor och blazers och knäppa feminina bitar. Butiks stämda atmosfär och shopping i boutique-stil är ett måste för vintageköpare som letar efter kvalitetsprodukt till ett bra pris.

4.

Kolla in de omgivande områdena i Atlanta, som Decatur och Sandy Springs. Några av Atlantas mest älskade vintageaffärer ligger i utkanten av staden. Besök Alexis resväska på Roswell Road för varumärkesnamn som LAMB, Lithe och Nine West och shopping i boutique-stil. I Decatur är Frock of Ages en lokal favorit för fina vintageaftonklänningar, smycken och tidlösa klänningar.

Tips och varningar

  • Använd försiktig omsorg när du bär och rengöring av vintagekläder. Köp inte med en lista. Fråga om butiks returpolitik. Kontrollera kläder innan du köper. Försök med allt innan du köper.
  • Shopping för vintagekläder och tillbehör ger kvinnor möjlighet att klä sig på ett kreativt, miljövänligt sätt. Medan termen 'vintage' i allmänhet hänvisar till kläder som gjorts mellan 1920 och 1980-talet, ersätter många ordförråd som betyder liknande saker, som 'sändning' och 'begagnad'. Upptäcka vintage garderobstycken gör att personlig utrustning kan vara en blandning av det nya och det gamla, samtidigt som du distanserar din stil från alla andra. Atlanta är känt för några av de bästa vintage shopping i söder på grund av sin rika historia, olika befolkning och närvaro av begagnade butiker. Unik, försiktigt använd kläder i Atlanta är din att upptäcka.