Hur man utformar en förlovningsring

 

1.

Först, gå igenom så många förlovningsringar du kan, och se hur de ser ut. Jämför designen ovanpå ringen samt mönstren på sidan av metallbandet. Du måste titta på många ringar för att du ska få en bra förståelse för nuvarande trender. Du kanske vill göra en grov skiss av utformningen av ringen du vill ha. Det är också en bra idé att tänka på brudens livsstil för att vara innan du väljer en design.

För det andra, när man väljer en diamant är den klippta, klarhetens färg och karatstorlek är störst. Dessa är kända som 4 Cs att komma ihåg när man köper en ring. Kostnad kan också vara en övervägande när du köper en diamantring. Om du är bekymrad över en budget kommer en ring med lägre karatstorlek och vissa inslag i den vara lämplig. Dessa diamanter kommer fortfarande att ge utseendet på blixt och glitter som du vill ha och kan fortfarande ha råd med. Enkla nedskärningar kommer också att sänka kostnaden. För en mycket mindre dyr ring kan du välja en annan sten än en diamant. Detta har blivit ganska populärt bland brudar idag där de bestämmer sig för stenar som safirer, rubiner, smaragder och opaler.

3.

Nästa väljer du inställningen för förlovningsringen är en viktigt steg. Den inställning du väljer kommer att diktera hur stenarna kommer att ställas in i din ring. En kanalinställning möjliggör för stenarna att få en mer fritt flytande utseende. En prong inställning ger ett smidigt grepp på diamanten och blir en dominerande del av utseendet på ringen. Bezel-inställningar ger stenarna mer skydd eftersom en tight krage är placerad runt stenen. Alla dessa inställningar ger din ring ett speciellt utseende.

4.

Slutligen handlar den metall du vill ha din ring av. Metallbandet är en viktig del av ringen. Några brudar som vitguld eller platina, medan några håller med det traditionella gula guldet. Idag väljer många brudar från en mängd olika metaller som ger ökad styrka och hållbarhet till ringen.

-Om du handlar butiker och läser tidningar finns det så många förlovningsringar där ute, man undrar, det är verkligen ett behov av att designa din egen ring. För många som har den speciella designen som har skapats till sina egna specifikationer gör en speciell ring ännu mer speciell. Innan du går ut till juvelern för att designa din ring finns det några steg du bör följa: