Kläder och mode 1992

 

Historia

Enligt BBC var 1992 en förenklingstid och avslappnad mode. Birkenstock sandaler blev populära. Så gjorde sagged jeans. Detta kan hänföras till en mer avslappnad inställning i USA. Efter 80-talets era av kraftdräkter, starka axlar och hårda linjer, gick 1990-talet tillbaka till grunderna.

Omkring den tiden fanns det ett drag mot 'slacker chic', arbeta ut ur hemmet och tröst klä på sig. Ingen designer regerade stugan. Enligt Fashion-Era.com blev 'dressing down' i alla aspekter av livet en acceptabel norm. Vanlig klädhandel, textilindustri och butiker minskade allt från en mindre aktiv och mer avslappnad marknad. '

1992 såg 'supermodellerna' i full gång, med lummiga skönheter som var svåra på jobbet på skyltar och tidningsdäck. Det fysiska idealet var centrerat kring Big Six: Claudia Schiffer, Cindy Crawford, Kate Moss, Linda Evangelista, Naomi Campbell och Christy Turlington. Nästa år skulle Kate Moss göra sin första skott med Calvin Klein.

Tidsram

1992-estetiken kan grupperas med efter 1980-årsåldern. Därför fanns det fortfarande några kvarvarande spår av åttiotalet stil. Chunky, djärva smycken blev mjukare, mindre och klassiska. Glänsande lama gav vägen till tyger som var ljust och mer taktila. Den tidiga 90-talets amalgam av stilar var markerad av andra throwbacks, såsom strukturerad blazers, långa jackor och byxor.

I den här tiden spridda Internet och personlig teknik som ett bränder. Som ett resultat började utseende inkludera det senaste i telefoner, tillsammans med Palm Pilots och andra personliga assistenter. De tidiga 90-talet var en tid för att meddela ständigt ökande mängd information med äldre, mer institutionaliserade källor.

Funktioner

Tidigt 90-tal var en tid för ny teknik i tyg med intressanta textilier och lyxiga tyger som gjorde deras väg ner till massorna. Tencel introducerades, och Lycra gjorde ett stort intryck i form av ljusa neonavskiljare. Cashmere och sammet gjorde en comeback, eftersom de kunde produceras mer billigt för mindre. Den största trenden 1992 var grunge. Det var dags för Doc Marten stövlar och rippade jeans. Det var coolt att avvisa det vanliga, och Generation X tog på gatorna i kläder som var stolt sparsam eller DIY. Samtidigt kom hippieutseendet tillbaka i mode. Båda dessa mode hade gemensamma egenskaper, som långa flytande silhuetter och ett avtal om att förhindra uppenbar lyx.

Fördelar

1992 var en bra tid i mode eftersom individuell stil och komfort blev nyckeln. Grungefenomenet fungerade hand i hand med utvecklingen av alternativ musik som revolutionerade underhållningsvärlden. På grund av betoning på mer ärligt självuttryck genom kläder snarare än överensstämmelse, blev mode mer tillgängligt för den vanliga mannen och kvinnan.

'Comfort kläder' tog också med sig människor tillbaka till kläderna själva. Det blev kul att skapa kläder från början eller att anpassa utseendet. Tidskrifter hade DIY idé kolumner, och vintageaccoutrements fick en andra chans i livet. Gamla stilar som hade gått så höga uppskattat så länge som petticoats och viktorianska smycken var ännu i strålkastaren.

Effekter

De stora förändringarna i mode kompletterade de förändringar som händer i kulturen då. Medan grunge hände i förorterna utvecklades urbana mode till något nytt. Det fanns en möjlighet för människor att utveckla och marknadsföra egna klädstilar för sina egna kulturgrupper, snarare att beroende på de vanliga designjättarna att göra det för dem. Som ett resultat är stadsmode den miljard dollarindustrin som den är idag. Textilier skulle inte vara vad de är idag om det inte var för de moderna tygerna som skapades 1992. Dessa nya tyger tillkom nya möjligheter för alla typer av kläder, från vardaglig till kvällsslitage. Enligt Fashion-Era, 'Lycra blandades med många fibrer för att förbättra och förbättra klädseln och öka återvinningskvaliteten hos tyger. Byxor, jeans och kjolullar har alla gynnats av ca 2-6\% tillsats av en elastomer som Lycra eller Spandex. ' 1992 var iden av grunge, baggy jeans och overall. Det var också en avgångstid från 1980-talets skarpa modestrukturer. 1992 var ett av åren där åttiotalet mode gav plats till 1990-talet tillfälligt. Generation X gjorde slutgiltiga uttalanden genom att avvisa vanliga designers och välja att skapa sitt eget utseende. Vetenskap bidrog till denna tid med avslappnad charm med nya stickade fibrer som hjälpte till att skapa en mer smickrande silhuett.